Vad är syftet med motorfästen i ett fordon?

Din bil motorn är kopplad till ett antal delar och ramen av fordonet. Men om denna ram var bara en fråga om skruvar och muttrar, skulle du känna dig varje burk, bank och bump bilen går över. Och din motor skulle förmodligen gå sönder den del av ramen det sitter på mycket snabbt. Denna fråga är löst med hjälp av motorfästen. Dessa delar överbrygga anslutningen mellan motorn och bilen ramen och är en mycket viktig komponent. Vilka motorfästen är Till Salu i fästen

Motor som ett fordon del är i huvudsak en mycket enkel konstruktion. I lekmannaspråk, innebär del i grunden fastsättningsplattor av metall med en gummi kvarter mellan som fungerar som en kudde eller isolering från stötar. Gummit bit absorberar vibrationer får och metallplattor anslutna till gummi bult till korgramen och motorblocket. Genom att använda denna isolering konstruktion, är föraren och passageraren i bilen påverkas inte av all den omskakande och buller och vibrationer överföring som gör sker som motorn gör sitt arbete. Utan de fästen, skulle motorn vibrationer och rörelser gör körningen mycket obehagligt.
Slitage
fästen

motor, på grund av övergrepp de sätts igenom, inte utformad för att vara för evigt. I själva verket är det en del mycket billigt i sig och väntas bytas efter 60.000 miles eller så. Vad höjer kostnaden i samband med byte är mekanikern arbetsintensivt, eftersom motorn måste lyftas för att ta bort och ersätta motorfästen.

Slitage kommer att ske över tiden i de flesta fall. Försämringen kommer att vara med en tår i gummi delen av motorfästet. Detta kommer att märkas som tår blir större och motorfästen börjar svika. När motorn går från varvar och saktar ner, kommer den fysiska glidande blivit uppenbart att en förare som något i enheten känslan verkar känna förlora. Clunking eller en heavy-metal klickande är ett typiskt symptom på ett motorfäste fel inträffar.
Tecknen i avvaktan Underlåtenhet

När motorfästet helt misslyckas , kan ett par möjliga resultat uppstå. Den första är att gummiblocket separerar helt från den ena eller båda av metallplattor i delen. Motorn kommer inte att falla till marken, men det kommer nu att kunna röra sig betydligt när motorvarvtalet och enheter. Denna motorblocket vickar inom korgramen kommer att vara mycket märkbar, med oregelbundna näven och clunking ljud och vibrationer. Det kommer att vara mest märkbar eftersom efterfrågan på motorn ökar (vridmoment) eller accelererar (hastighet).

Nästa misslyckande typen är motorn börjar banka mot andra delar. En vanlig effekt kommer att vara motorn kolliderar eller banka in i kylaren eller tillhörande delar. Dessutom kommer olika anslutande delar till motorn får dras på eller kommer att bryta. Detta kommer och kan innehålla remmar, slangar, intag och grenrören uttagspunkt och andra relaterade komponenter.

Tredje symptom är en mycket överdriven mängd motorns vibrationer förstärks när motorn påskyndas eller ökningar i vridmoment.

Skador

I svåra fall kan avgasgrenrör böjas eller dras bort från motorblocket på grund av en misslyckad motorfäste. På framhjulsdrivna fordon kör typ, kommer styrningen vara betydande drabbade. I vissa extrema fall motorblocket självt kommer att svänga tillräckligt långt för att skada andra rörliga delar och orsaka kritiska fordonet misslyckande i rörelse.
Reparations-och

Som tidigare nämnts , reparationsprocessen innebär att ta ut de gamla motorfästen och ersätta dem med helt nya. Motorblocket måste lyftas för att ta vikten av de gamla fästen. Detta kan göras antingen genom att palla upp motorblocket underifrån (var noga med att inte skada oljetråget) eller genom att använda en motor lyft och bära tyngden från ovan. De flesta av reparationskostnaden om service förknippas med kroppsarbete, som kan köra allt från $ 60 till $ 100 i timmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/professional-car-maintenance/133604.html

Previous:
Next:

Professionell Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.