Kvaliteter och användningsområden av motorolja

De flesta människor vet att de ska byta olja i sina bilar ungefär var 3000 miles eller tre månader, beroende på vilket som inträffar först. Men kanske de vet inte mycket om hur deras olja fungerar eller varför vissa motorer kräver en viss typ typ av olja över en annan typ. Förstå betydelsen av ett fordons motorolja kan hjälpa förarna att förstå varför de behöver för att utföra regelbundna oljebyten och köpa kvalitet olja för sin bil eller lastbil. Använder

Motorolja: s primära uppgift är att hålla bilens motor smörjs ordentligt. Utan smörjning, kommer motorn att bygga upp för mycket friktion och värme som metallkomponenter fortsätter att komma i kontakt med varandra vid höga hastigheter. Om detta inträffar, kan motorns olika komponenterna bli skev, kärva inuti motorn eller på annat sätt skadas. Motorskada kan drastiskt förkorta livslängden på din bil och är dyra att reparera.
Viskositet

Varje typ av motorolja ges ett annat namn, till exempel, SAE 5W-30. Den "SAE" en del av oljan beteckningen står för Society of Automotive Engineers. SAE utvecklade klassificeringssystemet för motorolja. Den "W" står för oljans viskositet i kalla temperaturer. Numret utan "W" beteckning representerar viskositeten hos motoroljan vid motorns normala driftstemperatur. Huvudsak den beteckningen 5W-30 innebär att oljan fungerar ungefär som en SAE 5 olja vid kalla temperaturer, men beter sig som en SAE 30 vid motorns normala temperaturer. Anledningen till att du vill ha en olja som beter sig olika under olika temperaturer är att se till att maskinen alltid får tillräcklig smörjning för att undvika skador. Addera ditt Syntetiska

Syntetiska oljor var utformade för att ge bättre smörjning vid högre temperaturer. De har ökat i popularitet sedan andra världskriget. Syntetiska oljor är tänkt att kunna förbättra bränsle körsträcka och minska slam uppbyggd. Semi-syntetiska oljor förekommer också. Dessa innehåller en blandning av naturliga och syntetiska oljor. Vissa motorer kräver nu syntetiska oljor enligt deras tillverkare. Addera Vilken olja att använda?

I nästan alla situationer, är det bäst att använda den typ av motorolja som rekommenderas av bilens tillverkare i bilens eller lastbilens ägare manual. Användning av någon annan typ av motorolja eller olja tillsatser kan orsaka problem på bilens motor, inklusive igensättning eller brist på smörjning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/133245.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.