Svenska Bil >> bil underhåll >> bILTVÄTT >> Content

Hemlagad Vinter spolarvätska

Vinter vädret är extremt hårda på fordon, med intensiva snöfall, snöblandat regn, underkylt regn och is. Förare måste se till att deras bilens vindrutetorkare fungerar riktigt och att de är fullt laddade med massor av icke-frysning spolarvätska. Du kan ofta spara pengar genom att göra din egen vätska vindrutan bricka. Ammoniak och vatten

Ett alternativ är att blanda 70 procent vatten (destillerat, företrädesvis) och 30 procent icke-skummar ammoniak i en stor plast behållare med ett tätt lock. Enligt ThriftyFun.com, fryser icke-skummar ammoniak inte och "lämnar inga rester eller rengöringsmedel på vindrutan." Du kan också lägga till en skvätt vinäger till denna blandning för att hjälpa till att bryta ner smuts.


Tvättsprit

annat recept för hemlagad spolarvätska är att kombinera ett uns av diskmedel (Dawn, Joy, Solljus) med en tredjedel av en flaska 70 procent isopropylalkohol ( eller en kvarts flaska 90-procentig isopropylalkohol), fyllningen resten av en stor behållare med destillerat vatten.
metanol och vatten

En tredje recept på hemlagad spolarvätska innebär en kombination av 10 procent metanol med 90 procent vatten. Du kan köpa metanol vid industriförnödenheter lager och byggvaruhus. Vissa förare väljer att lägga några droppar blå karamellfärg till blandningen.
Överväganden och varningar

alltid till att din hemgjorda spolarvätska är innesluten i en robust behållare med ett tätt åtsittande lock och är märkt helt på framsidan för att undvika oavsiktligt intag (Förvaras oåtkomligt för barn). Också, rådfråga din fordonstillverkaren om du är orolig över några hemmagjorda blandningar eventuellt skadar bilens slangar eller andra interna delar. Var försiktig när du kombinerar kemikalier, använd skyddsglasögon och handskar och torka upp spill omedelbart Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-wash/123732.html

Previous:
Next:

bILTVÄTT

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.