Utvecklingen av Car Brake System Säkerhet

Innan förbränningsmotorn, var hästdragna vagnar oftast utrustade med kabel inkopplad, skiva Rubber Shoe bromsar för att stabilisera vagnen när hästarna avtog. Den ökade hastigheten möjliggörs genom tillkomsten av elmotorer, väckte ång-och bensinmotorer med det en ökad efterfrågan på bromskraft och konsekvens. Genesis

Ransom E. Olds öppnade dörrarna till den Olds Motor Company 1897, med enda avsikt att producera den första massproducerade, lågt prissatta bil i Amerika. Olds "första bil var kapabel av en dundrande 14 mph, vilket krävde ett mer kraftfullt bromssystem än buggy typ som används på moderna bilar. Emellertid krävde sin mission en billig en. Olds löste problemet genom att linda en lång stålband runt en trumma ansluten till axeln. Remsan förbunden med chassit i ena änden och hand-aktiverad broms spaken på andra. När föraren drog i spaken, åt remsan remsan på trumman och saktade bilen. Addera trumbromsar

nästa evolution i bromsarna var inte så mycket en av design som det var material, och faktiskt utgjorde ett slags regression. Medan Olds "externa trumbroms var ganska mäktig, det snabbt avslöjat sitt olycklig brist - eftersom trumman var utsatta för smuts och vatten, skulle det glida ofta när det är vått och bar ut mycket snabbt. Biltillverkare återvände av felaktig-typ interna trumbromsar, där trumman är ihålig och använder en uppsättning skor på insidan för att trycka mot dess inre yta. Men till framsteg inom material tillåts vetenskap biltillverkare flytta bort från de otillräckliga gummikuddar broms gång användes, semi-ekologiska och asbest bromsbelägg varade längre och fungerade bättre. Denna design var dominerande i USA till mitten av 1970-talet, när skivbromsar kom in på scenen.
Hydraulic Bromsar

1918, en lovande ung ingenjör heter Malcolm Lougheed (som senare bytte namn till Lockheed och grundade självbetitlade Aircraft Company) utformat ett hydrauliskt bromssystem för användning på bilar. Tidigare kabel-aktiverade bromsar var benägna att klibba och beslagta när korroderat och säkerställa bromsansättning på alla fyra hjulen samtidigt var nästan omöjligt. Hydrauliska bromsar var lättare att modulera, och gav mer kraft per kvadrattum än mekaniska system.
Låsningsfria bromsar

Låsningsfria bromssystem förnuft när ett hjul stannar flytta (lås under bromsning), och minska bromstrycket till detta hjul tills det börjar vända igen. Även låsningsfria bromsar först utvecklades av franska flygtekniker Gabriel Voisin 1929, idag elektroniska låsningsfria bromssystem som vi känner dem inte infördes förrän Bendix "Visst Brake"-system som används i 1971 Chrysler Imperials och GM: s "Trackmaster" motsvarande som används i bak-drive Caddies.
stabilitetskontroll

Stability Control system använder input ratt, gir (sidled) givare och sensorer fjädring för att avgöra var föraren vill att bilen ska gå i förhållande till vad det faktiskt gör. Om datorn bestämmer bilen är överdrivet understyrning eller överstyrning, så gäller bromskraft däcken på insidan av svängen för att vända bilen skarpare eller utsidan av svängen för att räta ut det. Mitsibishi introducerade de första antisladdsystem i sin 1990 Diamante, och en Mercedes /Bosch partnerskap förfinat ett liknande system under 1995. De flesta moderna stabilitet styrsystem bygger på Mercedes /Bosch designen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98972.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.