Hur man avgör en Giltig Vin

En VIN (Vehicle Identification Number) är en 17-tecken-sekvens tilldelas alla bilar som inte bara ger en unik identifierare för varje bil, men också ger inblick i olika egenskaper hos bilen. Inom VIN, det finns en kontrollsiffra som används av Förenta staternas Department of Transportation för att avgöra om numret är korrekt. Den kontrollsiffran är alltid den nionde siffran i VIN, oavsett tillverkare. Att förstå processen för bestämning av en VIN giltighet baserat på kontrollsiffran är nödvändig för att bestämma huruvida eller inte det visade VIN är ett exakt nummer för fordonet. Instruktioner
1

Bestäm det numeriska värdet tilldelas varje bokstav i VIN. Till exempel A till I bokstäver är tilldelade värdena för ett till nio i sekventiell ordning. Sekvensen börjar sedan över och bokstäverna J genom R är tilldelade siffrorna ett till nio igen. Då bokstäverna S till Z är tilldelade antalet två till nio i sekventiell ordning.
2

Bestäm multiplicera faktorn för varje nummer av VIN och multiplicera antalet med denna faktor. Den multiplicera faktorn är baserad på antalet position inom VIN. Följande lista beskriver de multiplikationsfaktorer baserade på position.Position 1: x8Position 2: x7Position 3: x6Position 4: x5Position 5: x4Position 6: x3Position 7: x2Position 8: x10Position 9: x0Position 10: x9Position 11: x8Position 12: x7Position 13: x6Position 14: x5Position 15: x4Position 16: x3Position 17: x2
3

Lägg alla 17 av de värden som erhålls från brevet och beräkningar antal utförs i steg 1 och 2. Varje karaktär VIN måste ha ett motsvarande numeriskt värde.
4

Dela summan med 11.
5

Jämför den erhållna värdet med kontrollsiffran (nionde siffran i VIN). Om det resulterande värdet är 10 då blir det ett X i den nionde positionen för kontrollsiffran. Om värdena inte stämmer överens, då VIN är troligen inte ett giltigt VIN.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/98939.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.