Hur man identifierar en Mustang Transmission

Mustang har tillverkats av Ford Motor Company sedan slutet av 1964 och har använt nästan varje överföring i Fords arsenal. Manuella växellådor, såsom Borg Warner T10s och T5S, liksom Ford C4, C5 och AOD automatik har alla använts i Mustang, för att inte nämna dagens moderna transmissioner. Identifiering av enskilda sändningar är möjlig med hjälp av visuella ledtrådar unika för varje. Söka sändningskoden på Ford garanti plattan och matcha den med de koder som används för det året kommer att positivt identifiera sändningen som fordonet ursprungligen utrustad. Instruktioner
1

Hitta Ford garantin taggen. Taggen är placerad inuti förarsidan dörrkarmen, på baksidan, i närheten av låset. Den här taggen innehåller detaljerna för fordonet, inklusive färg koder, Ford garantin nummer, kropp trim, koder motor och transmission kod. Exempel på denna tagg kan hittas på American Muscle och Vintage-Mustang webbplatser (se referenser 1 och 3).
2

Leta sändningskoden på garantin taggen. Denna kod ligger i olika positioner genom åren och är normalt under ett "TR", "Trans", eller "Transmission" rubrik. Det är normalt en enda siffra eller bokstav, beroende på år, men vissa år, särskilt under 1990-talet, kan ha en fem-läge koden, varav det första läget är det som identifierar positionen. Transmission koder för alla garanti-taggar är oftast längst till höger på etiketten, antingen på toppen eller botten.
3

Decode överföring koden. Avkodning överföringen koden finns på din garanti taggen är beroende på vilket år Mustang, koder förändras och systemen överlappar varandra. Classic Mustangs från 1964,5 till det tidiga 1970-talet följer de koder som finns på Vintage Mustang, där "1" är en tre-växlad manuell och "W" representerar en C4 automatiskt. 1970-talets mitt, i 1980, följer de koder som finns på Fordification, där "C" är en Ford treväxlad manuell och "G" är en C3 automatisk. För 1990 till 2000-talet, American Muscle Avkodar den första positionen för överföring koden som "5" för Borg Warner T5, "6" för T45 och "K" för TR-3650 automatiskt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-enthusiasts/car-makes-models/100050.html

Previous:
Next:

Bilmärken modeller

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.