Förhindra att nekas ett krav bil garanti

Det finns ingen värre känsla än att överlämnas en stor näbb från din mekaniker när du trodde att din bil var täckt av en garanti. Förhindra att ditt påstående från förnekas och skydda dig genom att följa några enkla regler som också bidrar till att förlänga livslängden på din bil. Instruktioner
Undvik garantiärenden
1

Fråga om bil problem när du köper används. Om en fråga var närvarande innan du köpte bilen, kanske en garanti täcker inte det. Fråga också om ägaren har några garantier för bilen och om de är överlåtbara.
2

byta olja och se till att andra förebyggande underhåll sker enligt tillverkarens schema. Var noga med att föra register och kvitton. Observera att för utökade garantier, kommer vissa företag inte tillåter handskrivna kvitton eller arbete som inte utförs av certifierad personal. Addera 3

Kör din bil försiktigt. Några garantier täcker endast mekaniska haverier och inte slitage. Ersättning för skada orsakad av missbruk kommer att nekas.
4

Kontrollera din garanti innan du installerar något på din bil. Många tillbehör som inte godkänts av tillverkaren kan upphäva garantin.
5

sluta köra din bil om du misstänker ett problem. Om du gör mer skada på din bil genom att köra det, kan din ansökan avslås. Många garantier kommer dock täcka kostnaden för bilen bogseras till mekaniker butik.
Fil ett krav
6

Ta bilen till en mekaniker butik som du förtroende för en utvärdering. Var klar och koncis i att beskriva problemet till mekaniker.
7

Skriv ner vad du och mekanikern diskuteras, liksom dagen, bara i fall det finns en tvist senare.

8

Berätta mekanikern att inte påbörja arbetet innan din ansökan har godkänts av garantin bolaget.
9

Kontakta garantin företaget direkt per telefon för att förklara situationen.

10

Fråga om mekaniker kommer lämna in ansökan för dig. Det kommer att spara dig besväret med pappersarbete och telefonsamtal. Mest garanti företag är glada att förhandla direkt med mekanikern, så du bara behöver oroa sig för att betala självrisken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/extended-car-warranties/80289.html

Previous:
Next:

Utökad bil garantier

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.