Svenska Bil >> Att sälja en bil >> Trade Ins >> Content

Hur mycket är en bil värd efter en olycka?

Det finns ingen magisk siffra som din bil kommer att vara värd efter en olycka. Det är, naturligtvis, varierar beroende på ålder, märke och modell av din bil, hur allvarlig olyckan var och vilken typ av form bilen var i innan olyckan hände. Du kommer också att behöva känna till detaljer om din försäkring, om du har en. Plus, om olyckan var inte ditt fel och du inte bor i ett område med "inget fel" försäkring, behöver du försäkring information från den andra parten. Saker du behöver
carinsurance paperworkPricing bok eller Internet-anslutning
Visa fler instruktioner
1

Har din bil bedömas. De flesta gånger, kommer försäkringsbolaget skickar ut en värderingsman för att titta på din bil och ta några bilder av skadan snart efter du rapportera olyckan. Sedan, inom några dagar kommer du att få en uppskattning av hur mycket det kommer att kosta att få det åtgärdat. En rudimentär sätt att beräkna bilens värde är att subtrahera detta antal från bilens värde före olyckan. (Inte säker? Titta i Kelley Blue Book. Se steg 2.) Det finns två förbehåll, dock. Först av allt, om du fortfarande har en kvarstad på din bil, kommer du troligen att krävas för att få fast även om du inte vill. Det andra, kan ditt försäkringsbolag deklarera din bil för att vara en "total förlust" om dess värde bedöms vara lägre än den kostnad som är nödvändig för att åtgärda det. Om detta är fallet, kommer bolaget att ge dig en check. Summan som erbjuds är vad den anser din bil är värd.
2

Kontrollera Kelley Blue Book. Detta är ett annat bra sätt att ta reda på hur mycket du kan få möjlighet att sälja din bil efter din olycka. Du kan konsultera den verkliga papper boken eller gå till webbplatsen. (Det finns också liknande sidor, såsom NADA guider, du kan använda.) När du tittar upp bilens märke, modell och år, har du sedan möjlighet att välja bilens skick. Använd din bättre bedömning av om din bil har mindre eller större skador. Det borde inte vara alltför svårt att avgöra. I princip alla bilar som inte är körbara eller har mer än ett par timmar av kroppens arbete och målning behövs för att fixa den faller i den stora kategorin.
3

Ta din bil till en begagnad bil återförsäljare, som CarMax, och se vilken typ av erbjudande du får. Oavsett vilket nummer du bestämma värdet på din bil, det är bara värd så mycket som någon är villig att betala för det. Om din bil är sällsynt eller historiskt, kan du ha möjlighet att samla ett bra pris på det - även om det bara är bra för reservdelar. Å andra sidan, om din bil har brand eller vattenskador från olyckan, kan du ha svårt att ens ge bort det, eftersom detta kan leda till allvarliga mekaniska problem på vägen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/trade-ins/150835.html

Previous:
Next:

Trade Ins

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.