Hur man skriver ett kontrakt försäljning bil

En bil köpekontraktet passerar ägandet av bilen från säljaren till köparen. Kontraktet kan upprättas och undertecknas av köparen och säljaren utan en advokat eller notarie närvarande. Däremot kan vittnen till avtalets undertecknande göra avtalets giltighet lättare att bevisa, i händelse av att endera parten beslutar att ta den andra till domstol över bilen försäljning. I samma ögonblick som bilen levereras till köparen är den tidpunkt då avtalet blir juridiskt bindande - när bilen är levererad, kan ingen av parterna backa ur avtalet utan hot om rättsliga följder, såsom en rättegång. Saker du behöver
penna och papper, eller dator och skrivare
Vehicle registrering
Visa fler instruktioner
1

Etikett kontraktet "Bill of Sale för Automobile. "
2

Label ett avsnitt" parterna till denna rea ​​avtal. "Skapa en underavdelning som heter" säljare. "Ge ett område i det avsnittet för säljaren att skriva sitt fullständiga namn, hans social trygghet eller förarens licensnummer och hans adress. Skapa ett annat avsnitt som heter "Köparen" och ge ett område för köparen att skriva samma information. Addera 3

Label ett avsnitt "Object of Sale." Skriv om typ, märke, modell, år och fordonets färg. Lista fordonets registreringsnummer (finns på fordonets registreringsbevis, utfärdat av DMV), motorns nummer (finns på motorn), fordonets identifieringsnummer (finns på kroppen av bilen) och körsträcka på vägmätaren.

4

Skriv en rad punktlistor, förklarar att säljaren är bilens lagliga ägare, fordonet och dess registrering inte är föremål för böter eller avgifter, har bilen ingen garanti och det säljs som är.
5

Skriv en rad punktform som deklarerar att köparen garanterar att han är behörig att ingå ett juridiskt bindande avtal, att fordonet och dess skick är till hans belåtenhet, och att han är ansvarig för alla registrerings-och underhållskostnader för fordonet när köpebrevet undertecknas och äganderätten övergår.
6

Label ett avsnitt "Purchase Price." Lista den totala köpeskillingen och på avtalat sätt och tidsram inom vilken priset på bilen kommer att betalas. Ange att äganderätten till fordonet övergår när banken hedrar form av utbetalning, om köparen betalar med check istället för kontanter, bankväxel eller postanvisning.
7

Ge ett område för säljaren , hans två vittnen, köparen och hans två vittnen för att underteckna och datera avtalet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150804.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.