Hur man överför ett Louisiana titel till Texas på en Nonrunning bil

Efter orkanen Katrina, har många Louisiana invånare hade att hantera stress i samband med sina nonrunning fordon. Lyckligtvis kan dessa skadade bilar fortfarande säljas på den öppna marknaden. Om du har beslutat att reparera bilen är inte värt den tid eller pengar, och sedan sälja bilen är en av dina återstående alternativ. Överföra titeln på en icke-funktionell bil i Louisiana till en Texas bosatt är möjligt om du har fått de korrekta former. Saker du behöver
Bil titel eller bärgades bilen ansökan
Bill of Salu Salvage title avgifter
Utlämnande av bärgning fordon form
Visa fler instruktioner
1

Bestäm om bilen är en bärgad bil eller om det kan repareras. En bärgade bil är ett fordon som inte kan repareras och anses som en förlust för ett försäkringsbolag. Denna beslutsamhet kommer att påverka din nästa agerande. Om bilen inte bärgas, då kommer du helt enkelt att behandla försäljningen av bilen som du gör med en operativ bil. Var noga med att se till att köparen är medveten om bilens nödvändiga reparationer, och utarbeta ett avtal som befriar dig från de skulder som är förknippade med bilen.
2

Ansök om en bärgning titel om din bil är bortom reparera. Blanketten kan hittas online på Louisiana Office of Motor Vehicles hemsida. Fyll en "Vehicle Application" (blankett R0805). På toppen av ansökan, notera att du söker en bärgning titel. Återgå denna ansökan utöver den ursprungliga titeln eller tillverkarens deklaration om Origin (MSO) till motorfordon kontoret. Se till att markera "bärgning titel" på den ursprungliga titeln eller MSO liksom. Addera 3

Betala den bärgade titeln avgiften med check, kontanter eller postanvisning. Kontanter accepteras endast om du ansöker om en bärgning titel personligen. Om du betalar med check, måste du också inkludera ditt körkort nummer.
4

Ladda ner ett utlämnande av bärgning fordon form från Louisiana Office of Motor Vehicles hemsida. Har köparen underteckna detta formulär. Detta skyddar dig från att bli stämd av köparen, eftersom formuläret juridiskt intygar att köparen vet att bilen är en bärgad bil.
5

Har köparen undertecknar en attesterad räkning av försäljningen. Detta dokument bevisar juridiskt överföring av äganderätten mellan köpare och säljare.
6

Registrera bilen i delstaten Texas genom att ta titeln till den lokala DMV. Fyll i en Texas bärgade fordon form.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150797.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.