Hur att förhandla om försäljning av en husbil när du är skyldig mer än nuvarande värde

Att sälja ett fordon tar bra förhandlingsteknik för att få det bästa priset. Den stress och svårigheter att sälja detta fordon kan förvärras när du är skyldig mer på fordonet än vad det är värt. Dessa spänningar är ofta större för att sälja en husbil än andra bilar eller lastbilar eftersom värdet på lånet är ofta mycket större. Den extra hopp att minska lånebeloppet du är skyldig på husbilen kan försvaga ditt beslut att få en bra affär och tvinga dig att betala mer pengar på fickan än vad som är nödvändigt eller rimligt. Instruktioner
1

Bestäm nuvärdet av husbilen. Gå till National Automobile Dealers Association webbplats för att göra denna bestämning. Du måste veta vad husbilen är värt att få den bästa försäljningen möjliga pris för det.
2

Utveckla förtroende hos potentiella köpare. Den första kontakten med en potentiell köpare av din husbil är den mest kritiska. Du kan utveckla köparens förtroende för dig och husbilen du försöker sälja genom att svara på hans frågor noggrant, fullständigt och på ett kortfattat sätt under köparens första telefonsamtal eller e-postenkät.
3 < p> Använd tystnad som förhandlingspart metod. Låt den potentiella köparen inte så mycket prat som möjligt. Ju mer köparen samtalen, desto bättre kan du kommer att vara att avgöra vilka alternativ, detaljer eller funktioner som är viktiga för honom i en husbil.
4

Låt den potentiella köparen att provköra och även använda husbil över natten, om han så önskar. Om köparen väljer att använda husbilen över natten, se till att köpa en liten och billig global enhet positioning system på en lokal elektronikaffär som gör att du kan spåra husbilen via Internet, och få en kopia av sitt körkort.
5

Avstå från att tala om hur mycket du är skyldig på husbilen. Om en potentiell köpare anser att du är under press att betala av ett lån, kommer han att ha en betydande förhandlingsposition fördel över dig och kommer att utnyttja denna kunskap för att få ett bättre inköpspris från dig. För att korrekt utföra detta steg måste du vara redo att svara på frågan om varför du säljer husbilen. Var sanningsenlig i ditt svar, men inte avslöja att du är skyldig mer än husbilen är för närvarande värd eller att du säljer av ekonomiska skäl.
6

Fråga den potentiella köparen om det finns någon anledning att inte köpa husbil efter att förklara dess fördelar, funktioner och alternativ. Den potentiella köparen svar på denna fråga kommer att hjälpa dig att förstå vad hans bekymmer eller invändningar är att ditt fordon.
7

två kopior av ett skriftligt avtal finns med dig för potentiella köpare att underteckna så snart Han går med på att köpa fordonet. Kontraktet ska ha ämnen i det så att du kan skriva in köpeskillingen, köparens namn och det datum avtalet ingicks. Om köparen går med på att köpa husbil, underteckna båda kopiorna av kontraktet och ge en till köparen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150778.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.