Handel din bil för Cash

Om du har en bil som du behöver kassera men inte vill ta sig tid att detaljhandeln det själv, kan du eventuellt sälja den till en återförsäljare, även om du inte köper en ny fordonet från dem. Generellt kommer det att finnas en spridning mellan vad man rimligen kunde sälja en bil för den öppna marknaden och vad en återförsäljare kommer att betala dig för det. För vissa människor, att ge upp denna marginal är värt det för att undvika de potentiella krångel arbetar med allmänheten på en begagnad bil försäljning. Saker du behöver
Titel på din bil eller en aktuell pay-off
Kontonummer om du har ett lån på bilen
Aktuell registrering
Visa fler instruktioner

1

Gå runt bilen och göra en objektiv bedömning av dess skick. Titta på däcken, kommer de att vara i behov av byte snart? Nästan alla konsumenter kommer faktor i kostnaden för nya däck till deras erbjudande pris och återförsäljare kommer att göra det också när de utvärderar en bil för köp. Däck med mindre än hälften av sin livslängd kvar minskar värdet av en bil. Har kroppen ett överflöd av hack, repor och märken? Eye överklagande säljer bilar och en som är ärrad upp kommer att sälja för mindre än en med en nära perfekt exteriör och interiör även om deras övergripande mekaniskt skick är densamma. Är rengör insidan utan några tårar i trim eller klädsel? De flesta människor inte har något emot att få in en smutsig bilbarnstol som de skapat, men att få in i någon annans smuts är en helt annan sak.
2

Gör din forskning för att få en uppfattning om vad inbyte värden är för din bil. Tänk på att den begagnade bilen marknaden kan vara mycket volatila och stora prissvängningar kan ske i veckor eller dagar. De två viktigaste värderingstjänster speglar transaktioner som ägde rum mer än en månad sedan, närmare 90 dagar i vissa fall, så de kommer inte nödvändigtvis avspeglar rådande marknadsvillkor. Återförsäljare baserar sina köpkurser på grossist marknaden som konsumenterna inte har tillgång till. Sätt dig i återförsäljarens skor, de kommer inte att betala dig $ 10.000 om de kan få ett liknande fordon på grossistmarknaden för $ 8.000. De måste få möjlighet att göra en rimlig vinst på några bilar de köper eller de kommer inte att köpa dem. $ 500 till $ 1000 är inte tillräckligt med vinst i genomsnitt för att hålla dem i verksamheten så planerar dem som vill göra mer än så. Om du inte är villig att medge att den vinstnivå bör du överväga att försöka sälja bilen själv.
3

investera lite tid och pengar att göra din bil mer säljbar. Använd den information du plocka ax från steg nummer ett och Spiff upp din bil innan du börjar handla för en köpare. Har bilen detaljerade att se till att de detailer buffs ut alla ljus repor. Gör inte måla touch-up med en pensel applikator. Återförsäljaren har tillgång till företag som kommer att göra ett professionellt jobb med färg touch-up. Med stenskott presentera är bättre än att ha en dålig touch-up jobb på plats. Byt däcken om de är slitna till inom 30 procent av deras användbara livslängd eller om du har omaka däck. Har några chips fast i vindrutan. Många försäkringsbolag så chip reparation gratis om du uppfyller vissa övergripande avdragsgilla begränsningar. Om vindrutan är sprucken. Spendera inte mer än 3 till 5 procent av bilens uppskattade värdet gör rekonditionering eftersom du kommer normalt inte att kunna ta igen mer än den nivån på utgifterna.
4

Ta bilen till två eller tre auktoriserade återförsäljare som säljer ditt bilmärke nytt. Be för begagnad bil manager och fråga honom om han är intresserad av att ge dig en buy-stor för din bil. En buy-bud är ett bindande anbud att köpa som nästan alltid har ett utgångsdatum fäst vid den. Tio dagar är typiskt, men se till att du bekräfta datum med återförsäljaren om han erbjuder sig att köpa din bil. Om han är intresserad av att ge dig ett bud han kommer troligen vilja göra en visuell inspektion av bilen samt en kort provkörning. Om han erbjuder sig att köpa den be honom att ge dig bud skriftligen och glöm inte att få hans visitkort. Efter att ha fått din första budet, gå till två auktoriserade återförsäljare för varumärket och slutföra processen igen. Om det finns en oberoende begagnad bil återförsäljare i ditt område som tycks specialisera sig på varumärket få deras åsikt som well.Generally, kommer tre anbud nästan alltid ge dig en korrekt uppfattning om marknaden. Att få mer än fem bud är oftast ett slöseri med time.Tell återförsäljaren om det är ett lån pay-off på fordonet. Vissa stater har begränsningar på plats som inte kommer att tillåta en återförsäljare att sälja en bil om de inte har titeln i handen. Att behöva göra ett lån betala-off kan försena emot titeln med 30 dagar eller mer. Denna försening kan ha en effekt på det anbud de ger dig.
5

Sälj bilen till kickspekulanten om du är nöjd med de bud och ändå vill slutföra transaktionen. Ta med din titel, kopia av registreringsbevis och eventuella lån kontonummer med dig till stängning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-a-car-to-a-dealership/150808.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil till ett återförsäljaravtal

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.