Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Bensin Tillverkningsprocess

Bensin är en av de viktigaste bränslena i den moderna världen. Olja pumpas upp ur marken i en ren form som kallas råolja. Genom en allvarlig att förfina processer, är bensin skapas från den råa. Bensin är bara en av de många ämnen som framställts av obehandlad råolja. Heat

Råolja är en komplex substans som innehåller ett brett utbud av molekylära strukturer. Men många av dessa koka vid olika punkter. Den första delen av raffineringsprocessen involverar kokning av råolja och separera de kokande elementen i olika skeden av värme. Bensin har ett kokpunktsintervall mycket lägre än många av de andra produkter som destillerats ur råolja. Den kokar mellan 90 och 190 grader.
Towers

raffinaderier använda en serie kolonner som att slutföra separationsprocessen av de olika typerna av bränsle härrör från destillation av råolja. Bensin är ljus, och omvandlas till ånga under uppvärmningsprocessen. Detta gör det möjligt att flyta till toppen av tornen. När den når rätt höjd kyls den så att den reformer som en vätska. När kondenseras, är bränslet flyttas till nästa del av processen.
Konvertering

nästa steg i raffineringsprocessen är känd som konvertering. Det erhållna materialet under separation måste omvandlas till en mer användbar form. Detta görs med hjälp av en katalytisk "krackning" process. Vätskorna utsätts för värme och en viss mängd tryck som en kemisk katalysator tillsättes för att hjälpa reaktionen äger rum. Denna process förvandlar material till ämnen bättre lämpade för att användas som bränsle genom att bryta sönder de tunga kolvätemolekylerna till de som är ljusare i jämförelse.
Blending

Bensin spelar " t bara dyka upp från krackning i form som går direkt in i förbränningsmotorer. Istället skapas den genom försiktig blandning av flera olika bränslekällor separerade och destillerades under raffineringsprocessen. Den blandning är utformad för att skapa den mest effektiva och rent bränsle möjligt att använda ingredienser som har framställts vid raffinaderiet. Naturligtvis, innan bensinen slår pumparna annat får läggas till det också, såsom etanol.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135778.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.