Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Effekten av E10 på din bil

E10 bensin, vilket är en blandning av 90 procent bensin och 10 procent etanol, kommer i allmänhet inte att påverka utförandet av en bil eller lastbil motor tillverkad efter 1980. Dock är E10 vattenlöslig och kan påverka motorer i pre-1980 fordon som garaged under långa perioder och i områden med täta väderomslag. Endast en handfull amerikanska delstater kräver E10 bensin, men fordonsägare bör ta hand om vad de använder för bränsle när du reser. Bakgrund

Etanol är i huvudsak spannmål alkohol och används som tillsats för att öka oktannivån på bensin. Det anses vara en ersättning för MTBE, eller metyl tertiär-butyl-eter, och bly som används i bensin för att driva fordon före 1980. Dock är dess främsta syfte att hjälpa till att minimera Nordamerikas beroende av olja och att minska utsläppen av kolmonoxid. Vissa länder använder 5 eller 10 procent etanol. Många USA-tillverkade bilar under 2011 optioner erbjuda motor som kan använda E85, eller 85 procent etanol.
Post-1980 Fordon

Användningen av E10 är allmänt accepterat i de flesta länder för bensin med oktanhalter på 87 till 90. Lesser-grade bränslen med E10 kanske inte är kompatibla. Lägre kvalitet bränsle med E10 kan orsaka knackar som kan skada motorn. Etanol har korrosiva egenskaper. Dessa egenskaper har liten påverkan på post-1980 fordon eftersom modern teknik, bland annat med hjälp av avancerade föreningar till tankar linje bränsle och bränsleledningar, är resistenta mot korrosion. Ännu nyare fordon är inte immuna mot fukt. Etanol drar till sig fukt, vilket skulle kunna skapa för mycket vatten i bränsletanken och minska oktannivån. En minskad oktannivån kan skada motorn genom motorknackning. Motorer för vattenskotrar är särskilt känsliga för fukt och täta kontroller är nödvändiga för att hindra vatten från att förorena bränslet.
Pre-1980 Fordon Till Salu

Collectible, klassisk och antik bilar och lastbilar, särskilt i stater med hög luftfuktighet såsom asFlorida, utsätts för potentiell motorskador om drivs med E10 bränsle. Gamla bilar körs mindre och ofta garaged i månader i taget. En ledig motor med en bränsletank som inte är fullt drar till sig fukt. Däremot anser den amerikanska Environmental Protection Agency inte vattenabsorption ett allvarligt hot. Ett praktiskt sätt att minimera vattenabsorption är att hålla full bränsletank eller helt tom under lagring. Alkoholfria antioxidant bränsle stabilisator tillsatser förlänga lagringstiden för bränsle och minimerar fukt.
Delar

Water absorption är endast en potentiell fara för fordon. Eftersom E10 s korrosiva egenskaper verka som lösningsmedel, kan den lösas upp gummi, plast och aluminium. Nyare fordon, till exempel, har en elastomer inslag i gummi hus för att förhindra korrosion. Emellertid återstod äldre fordon som använder originaldelar exponeras. Äldre fordon slangar kan försämras med tiden. Aluminium bränsleledningar utsätts för korrosion. Bränslepumpar, förgasare, filter och böjliga i ständig kontakt med E10 kan skadas. Dessa frågor kan lösas genom att ersätta dessa delar med komponenter med hjälp av modern teknik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135777.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.