Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Är bensinångor lättare än luft

Bensin, även känd som gas och bensin, är en kombination av cirka 150 kemiska komponenter, inklusive mer än 500 kolväten,? Det är en förädlad produkt av råolja. Det är en farlig, lättantändlig, explosiv vätska som används primärt som motorbränsle. Människor kan oftast luktar bensin närvaro så liten som en fjärdedel av en del per miljon i luften. Vikt av bensinångor

Bensin avdunstar snabbt när det exponeras för atmosfären, ångorna inte är lättare än luft. Denna egenskap är inte ovanligt, enligt den kanadensiska Centrum för hälsa och säkerhet, som noterar, "ångorna från nästan alla brandfarliga och brännbara vätskor är tyngre än luft."
Faror av bensinångor

Eftersom bensinångor är tyngre än luft, sjunker de genom normal atmosfär. Brandfarliga, explosiva mängder ångor kan därför samlas runt golv eller i källaren strukturer, gropar, avlopp, gravar och diken medan människor i närheten förblir omedvetna. Av denna anledning, lagrar bensin inomhus avskräckt. Den Wisconsin Department of Health Services råder, "En explosion är möjligt om ångorna upplyst av en gnista eller låga, såsom piloten ljuset i en varmvattenberedare, spis eller ugn." När antänds, kan KONDENSSTRÅK blinka tillbaka till läckande förvaringskärl. . Detta kan resultera i en explosion Addera ditt rekommenderade lagrings

Många jurisdiktioner mandat en maximal mängd bensin en husägare kan lagra - ofta beloppet är 25 gallon - och bära i en bil, och den typ av behållare som skall användas. Experterna på Marathon Petroleum säger, "Only butik bensin i behållare med godkända etiketter som krävs av federala eller statliga myndigheter." De vidare konstatera att glasbehållare får aldrig användas.
Av inhalerade bensinångor på människor

Även om ångorna inte antändas eller explodera, de kan ha skadliga effekter. Experiment på råttor har visat att ångorna kan vara cancerframkallande, och vissa av bensin komponenter har visat sig vara cytotoxiska, vilket innebär att de orsakar skador på cellerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135774.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.