Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur att skilja mellan Metanol och etanol

Jod och natriumhydroxid kunna skilja mellan metanol och etanol. Men experimentera med dessa ämnen kräver omsorg, eftersom både metanol och etanol är farligt. Etanol är mycket brandfarligt och metanol är både brandfarliga och giftiga, alltid skyddsglasögon och handskar när du experimenterar med dem. Endast ett fåtal droppar av varje vätska behövs för att genomföra ett experiment. Arbeta långsamt och försiktigt. Använd en separat pipett eller pipett fastsättning, för att flytta varje vätska från lagringsbehållaren till ett provrör. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Skyddshandskar Sida 2 glasprovrör News: Test-rörhållare från 4 Pipetterna
Etanol prov
Handduk
Metanol prov
Jod
Natriumhydroxid
Visa fler instruktioner
1

Använd skyddsglasögon och välsittande handskar för att förhindra olyckor vid arbete med känsliga instrument.
2

Placera de rena provrör i ett provrör innehavaren att förhindra spill. Om du arbetar med en partner, kan du hålla provrören i din icke-dominanta handen, men det är inte lika säker.
3

Använd pipetten för att extrahera ett litet urval av etanol från behållaren. Gör detta i en tom diskho att förhindra spill.
4

Tillsätt 10 droppar etanol direkt till ett provrör. Rengör pipetten och placera den på en handduk, inte sätta tillbaka den i etanol. Täta etanolen behållaren och ta bort den från diskhon.
5

Placera metanol behållaren i diskhon och använda metanol pipetten för att lägga till 10 droppar av vätskan till det andra provröret. Skölj metanol pipetten och ställ den åt sidan, separat från etanol pipetten.
6

Lägg 25 droppar jodlösning till varje provrör.
7

Tillsätt 10 droppar av natrium hydroxid till varje provrör. Rengör pipetterna samma sätt som du gjorde för de andra ämnena.
8

Swirl varje provrör försiktigt tills de ämnen som blandas ihop.
9

Vänta i två minuter, sedan observera förändringar i provrören. Etanol kommer att behålla en gulaktig färg och har en stark antiseptisk-lukt, medan metanol kommer att bli klart igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135763.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.