Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Plast Vs. Aluminium Marine Fuel Tanks

Rätt val av marina bränsletank är avgörande för korrekt och kostnadseffektiv, långsiktig båt operation. Flera olika typer av bränsletankar är tillgängliga kommersiellt --- de två vanligaste är plast (polyeten eller PET) och aluminium --- och varje typ kommer med sina egna fördelar och begränsningar. Primära överväganden för att välja en bränsletank inkluderar kostnad, dess bränsle kapacitet, hur det kommer att installeras, storleken på båten och den typ av bränsle som behövs. Kostnad och enkel installation och fylla

Kostnad fortsatt högsta prioritet för många båtägare, vilket förklarar den popularitet PET bränsletankar. De kostar mycket mindre än aluminium, rostfritt glasfiber stål, och alla andra typer av bränsletankar på marknaden, men när man överväger konstant, långvarig användning, aluminium bränsletankar har en stor fördel gentemot PET i att deras låga vikt hjälper båten förbrukar mindre bränsle, minska driftskostnaderna. Detta gör mer än för dess något högre initial kostnad. Aluminum låga vikt gör också installationen och fyllning mycket bekvämare för föraren. Vissa tillverkare även skräddarsyr tankar aluminium bränsle för bättre passform och enklare installation Addera Korrosionshärdighet

Ett argument mot aluminium tankar i allmänhet är deras känslighet för korrosion. - en stor fråga när det gäller saltvatten miljöer. PET tankar varar mycket längre med minimalt underhåll på grund av sin korrosionsbeständighet, men många aluminium bränsletankar använder legeringar som håller upp utmärkt även i saltvatten. Även för en aluminium tank att korrodera, måste vatten vara i ständig kontakt med den. Därför installerar det på ett sätt som garanterar tillräcklig luft exponering på alla sidor minimerar korrosionsproblem.
Säkerhet

Säkerhet rankas bland de bästa överväganden i valet den typ av tank, särskilt som det kommer att användas för att hålla bränsle. Läckor är ett no-no till varje pris, och korrosion är inte det enda sättet på vilket en bränsletank kan läck. Jämfört med både plast och glasfiber, rymmer aluminium upp bättre mot sprickbildning eller punktering, vilket ger den fördelen i säkerhet. Metalltankar i allmänhet tenderar att buckla istället spricka då behandlas hårda slag. Även många aluminiumtankar utrustade med skärmar, vilket ger intern support och hjälpa tanken björn laster bränsle skvalpar. När det gäller bärbara inneslutning, dock plastdunkar presterar mycket bättre.
Fuel Begränsningar

Slutligen några PET bränsletankar helt enkelt inte kan innehålla diesel säkert, eftersom PET upplöses snabbt när i direkt kontakt med det. Aluminium, å andra sidan, kan säkert lagra både diesel och bensin under längre perioder. Aluminium är dock fortfarande har begränsningar när det gäller att vissa bränsletillsatser. Etanol, en vanlig ingrediens i vanlig bil bensin, kan korrodera aluminiumtankar inifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135762.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.