Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man lägger Gas 2005 Ford Freestar

År 2004, omgjorda Ford sin Windstar minibuss och döptes den Freestar. 2005 Freestar kom i fem utföranden: S, SE, SES, SEL och Limited. SEL och Limited utföranden kom med en 201-hästkrafter, 4,2-liters V-6 motor, och de återstående utföranden kom med en 193-hästkrafter, 3,9-liters V-6. Båda tillgängliga motorer körde på vanlig 87-oktanig bensin. En del av att äga en 2005 Freestar, eller något annat fordon, är att förstå hur man korrekt att underblåsa den. Instruktioner
1 Bränsle slangar är inte tillräckligt lång för att nå din Freestar om du parkera för långt bort.

Parkera Freestar så nära gaskällan som möjligt. Vrid van motor avstängd.
2 Freestar bränsle dörren inte har något lås.

Dra bränslet dörren - den lilla runda luckan på baksidan kvartalet panelen - öppen för att exponera tanklocket. Vrid tanklocket ett kvarts varv moturs för att låsa upp den, dra sedan locket från bränslet påfyllningsröret.
3 Vissa bensinstationer har oberoende pumpar för varje oktannivån.

Aktivera bensinpump så att den avstår vanlig blyfri 87-oktanig bensin. Denna process varierar, beroende på vilken typ av pump, så hänvisa till pumpens instruktioner för detaljerna.
4 Munstycket passar väl in i påfyllningshålet. Om det inte passar in i hålet, kanske du av misstag har gripit en diesel munstycke.

in munstycke bensinpump i tankluckan hål - hålet som täcktes av tanklocket. Tryck på avtryckaren på bensinpump munstycket för att starta flödet av gas i Freestar.
5 De flesta pumpar kan du spåra ditt bränsle köp av totala priset och gallons.

Släpp avtryckaren när du har lagt den önskade mängden gas i van. Om du fyller tanken, vänta på bränslepumpen stängs av automatiskt. När pumpen klick off, försök inte att fylla på tanken, eftersom detta kan orsaka en farlig gas spill.
6 Munstyckshållaren har en strömbrytare som stänger av pumpen när du ställer in munstycket i den.

Dra munstycke bensinpump från tank hålet och placera munstycket tillbaka i sin hållare på gas pump.
7 En lös tanklocket kan tillåta giftiga ångor läcka ut i atmosfären.

Passa in flikarna på tanklocket med skårorna i påfyllningshålet och tryck på locket till påfyllningshålet. Vrid tanklocket ett kvarts varv, tills det klickar. Underlåtenhet att vrida huven tills det klickar kan resultera i "Kontrollera tanklocket" eller "Check Engine" light för att slå på.
8 Bränslet dörren på Freestar är fjäderbelastad, så den håller sig stängd när du stänger den.

Tryck bränslet dörren stängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135756.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.