Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Gas pumpmunstycke Säkerhet

Använda ett munstycke bensinpumpen för att fylla en bils tank vid en self-serve bensinstation är en rutin aktivitet för bilister i de flesta stater, men det enkla åtgärd kan äventyra dem och deras egendom. Statisk elektricitet kan utlösa en blixt eld när du hanterar ett munstycke bensinpump. Detta fenomen är sällsynt, dock, och du kan förhindra det helt med hjälp av lämpliga säkerhetsåtgärder. Statisk Danger

Statisk elektricitet är vanligt, särskilt i torrt väder, och kommer från en obalans av elektroner på ytan av vissa typer av material. Du bygger upp statisk elektricitet genom att kontakta och sedan separera från materialet. Till exempel är mattan en vanlig statisk elektricitet källa, och du genererar el som din fötter touch och sedan separat från mattan när hon gick över det. Du kan också bygga upp statisk elektricitet när du lämnar din bil för att pumpa gas. För mycket elektricitet kan leda till en gnista mellan gaspumpen munstycket och kroppen. Detta kan antända gas ångor och starta en explosionsartad brand.
Bo ur bilen

Håll dig ur bilen vid tankning det för att undvika risken att statisk elektricitet bildas. Chansen att ett problem ökar varje gång du anger och avsluta din bil eftersom du bygger upp mer statisk elektricitet. Ut ur bilen, att röra vid något av metall fullgöra befintliga statiska före hantering av bensinpump, och stå vid pumpen utan att röra något annat medan du bränsle upp din bil.
Undvik automatisk avstängning -Offs

Många bensinpumpar låter dig placera munstycket i din bensintank och ställa in den att pumpa gas automatiskt även om du inte håller i handtaget. Pumpen stängs av automatiskt när bensin nivån blir tillräckligt hög. Aldrig använda den här funktionen eftersom du riskerar att orsaka en gnista varje gång du hanterar munstycke bensinpump. Tryck bara en gång, och hålla den på plats förrän du har fyllt din tank, för att minimera risken för att generera en gnista och antända ångorna.
Avbröt
Fuel

När ångorna antändes av en gnista när du rör ett munstycke bensinpump, kommer elden fortsätter att brinna så länge som den har bränsle. Släpp munstycket omedelbart, vilket stoppar flödet av gas, men inte ta bort det från din bensintank. Kör in på bensinstationen och be skötare att använda nödstopp för bensinpumpar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135754.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.