Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Priserna på Pump Rising vs Fallande Barrel Kostnader

Medan vanliga kunskap tyder på att en nedgång i priset på ett fat råolja skulle orsaka gaspriserna falla, är sådant inte alltid resultatet. Enligt Jessica Brady, talesman för AAA, tar det oftast minst tre dagar och kanske upp till två veckor i följd för en nedgång i oljepriset att börja sänka priserna vid pumpen. Under tiden kan flera faktorer störa sänkning av gaspriserna. Flera komponenter i gas cirkapriser

råolja företag får den största delen av vad du betalar vid pumpen, dessa företag är inte de enda mottagarna. US Energy Information Administration rapporterar att från och med 2010, går 7 procent av bensin intäkt för att betala för raffineringsprocessen, går 10 procent till distribution och marknadsföring, går 14 procent till staten och federala regeringen och resterande 68 procent går till råolja företag. Om någon av dessa bidragande faktorer, bland annat detaljhandel stationen ägare, lider av kostnader eller förluster, kan gaspriserna ökar även när fat kostnaderna sjunker.
Skatter

Skatter är den största delen av bensin pris, efter råolja företag. I januari 2011 lades 12 stater extra statliga skatter på bensin, på toppen av den federala skatten på 18,4 cent per gallon. Kalifornien, Connecticut, Idaho, Maine, North Carolina, Ohio, Oregon, Rhode Island, Washington och Wisconsin betalade alla en statlig punktskatt på 25 cent eller mer på bensin, som av 2011. Addera
OPEC Turmoil

AAA misstänker att en annan faktor att hålla gaspriserna upp medan pipan kostar hösten är den politiska osäkerheten i flera länder som tillhör OPEC, organisationen för de oljeexporterande länderna. Under 2010 producerade OPEC cirka 43 procent av världens råolja, och, som av 2011, hade OPEC ungefär två tredjedelar av jordens kända råoljereserver. Även OPEC fat kostar började falla i maj 2011, oroligheterna vid tidpunkten för offentliggörandet i Nordafrika och Mellanöstern kan spela en roll i den tveksamhet till lägre gaspriser, om oljeförsörjningen är hotade och kostnader stiga igen.

dollarförsvagning

Eftersom oljan prissätts i dollar, tenderar kostnaden för ett fat att stiga när dollarn försvagas. I slutet av juni 2011, då värdet av dollarn sjönk i förhållande till euron, började amerikanerna att förbereda sig för en spik i olja kostnader. Sådan spekulation på den potentiella ökningen av fat kostnaderna kan hålla gaspriserna höga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135753.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.