Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man tar bort gammalt bränsle

gammalt bränsle är dåligt för ditt bränslesystem. Inte bara det inte antänds i motorn, absorberar det också vatten från luften. Denna fukt orsakar insidan av tanken för att rosta. Rust flingor lossna och koppla upp din pump, filter, spridare eller förgasare. När en bil har suttit flera månader eller år, är det viktigt att ta bort gammalt bränsle innan du försöker köra den. Aldrig sätta tanken renare i en gammal tank som fortfarande är ansluten till fordonet. Detta kommer att påskynda falla av av rost flingor och kommer att skapa kaos i hela systemet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejslar
Tank eller injektor renare
5-liters hink
Penetrerande smörjmedel
nya bränslefiltret (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lyft den bakre änden av bilen och stödja den med pallbockar. Leta bränsletanken och ta bort den. Det är vanligtvis hålls på plats av två metallband fästa vid ramen med bultar. Stöd tanken jämnt på en domkraft innan du tar bort skruvarna. Sänk tanken några inches. Avlägsna slangen påfyllningshalsen, den hålls på plats av en klämma. Avlägsna slangen bränslet utlopp och, om sådan finns, tilloppsslangen. Koppla bort alla elektriska anslutningar.
2

Ta bort kåpan bränslepumpen från ovansidan av tanken. Det kan hållas i med bultar. Det vanligaste är en snurrande hållare. Att ta bort: lyft flikarna upp och, med hjälp av en liten förare, Tryck på flikarna moturs. Hållaren bör ge ungefär ett halvt varv och lossa sedan helt. Penetrerande smörjmedel kan behövas. Spara hållaren och O-ring för installation.
3

Vänd tanken upp och ned över en hink, och låt den rinna av helt. Skölj tanken ut med tanken renare och ny bensin eller andra petroleumbaserade alkohol. Kassera all inaktuella bränslet och sköljda-ut bränsle. Låt tanken att lufttorka.
4

bort bränslefiltret och låta ledningarna rinna. Ta bränsleledningen vid motorns bläckutlopp, detta gör det möjligt gammalt bränsle att rinna tillbaka. Anslut den igen efter att det har blött ut. Montera ett nytt bränslefilter.
5

tillbaka pumpen och höljet i tanken. Det kan vara klokt att ersätta bränslepumpen vid denna tidpunkt. Installera tanken in i fordonet genom att reversera uppdelning förfarandet. Sänk fordonet. Fyll tanken med nytt bränsle. Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid den till "On." Låt inte motorn att veva över. Vrid nyckeln till "off" och sedan tillbaka till "On." Detta primtal bränsleledningarna. Starta bilen och inspektera efter läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135752.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.