Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Skillnaden mellan Motor Oil & Bensin

Det är väldigt liten skillnad mellan blodplasma och havsvatten, mellan människor och schimpanser. Skillnaden låg i små detaljer, i minut förfiningar av en bas formel för att skapa något mycket mer specialiserade och utvecklade än sin föregångare. Motorolja och bensin kan komma från samma hål i marken och använder samma grundläggande byggstenar, men tidigare att de står ungefär lika mycket gemensamt som Bobo och Einstein. Råolja

i en mening, olja och oljeprodukter är den nakna essensen av biologiskt liv, fråntagen all struktur och livet självt. Kolväten kommer från ruttnande växt-och djurmaterial begravdes under marken och vände efter tid och tryck åt en soppa av kol, väte, kväve och syre. Dessa atomer kombineras till fyra olika typer av molekyl, alla med olika densitet, dessa inkluderar paraffiner, naftener, aromater och asphaltics. En olja anses "tunga" om den innehåller en högre andel av aromater och naftener, och "ljus" om det innehåller mer av bränsle-avkastning paraffiner.
Base Production

Både olja och bensin kommer främst från paraffin. Denna färglös, luktfri substans varierar i tjocklek beroende på dess tillstånd och temperatur. Blandning paraffin med tyngre alkaliska ger flytande paraffin, även känd som mineralolja eller - i vissa fall - fotogen. Motoroljor är mestadels raffinerad mineralolja i vikt, men innehåller dussintals andra tillsatser för att modifiera deras egenskaper. Bensin är en blandning av raffinerad paraffin, naftener och andra alkalier. Bensin får gå igenom ett antal processer under förfining att öka eller minska sina paraffin, nafta eller aromatiska förhållanden, beroende på sammansättningen av det använda råolja och den önskade slutprodukten.
Bensin

Bensin främst raffinerad råolja, men kan innehålla massor av olika kemikalier och tillsatser för att ändra dess brinnegenskaper och biprodukter. Flygbränsle är nästan ren nafta, medan diesel är mer besläktad med paraffin eller mineralolja. Bensin kan innehålla etanol, syre, tvättmedel, bly, toluen, bensen och Metylcyklopentadienylmangantrikarbonyl (även känd som MMT) för att öka oktantalet och minska utsläpp och motorslitage. Bensinens oktan (dess motstånd mot temperatur-inducerad självantändning) sträcker sig från omkring 30 till omkring 120, beroende på tillståndet hos förfining och använda tillsatser, och har en specifik vikt av mellan 0,70 och 0,78.
Motor Oil

Mineralolja är vaxartad natur gör den perfekt för delar beläggning motor och förebygga slitage, men ämnet är långt ifrån perfekt på egen hand. Mineralolja på egen hand är faktiskt ätbara, det används i alla typer av livsmedel och inom det medicinska området. De flesta tillverkare lägger polymerer kallas "viskositetsindexförbättrare" för att hålla oljan tjock vid höga temperaturer och för att skapa en multi-viskositet smörjmedel. Oljor kan också innehålla tillsatser för att minska motorslitage, förhindra korrosion och för att förbättra oljans livslängd och motståndskraft mot nedbrytning. Med tiden kommer de skjuvkrafter och värme inuti en motor rip oljemolekylerna isär, vilket är varför vi har syntet. Syntetiska oljor använder en viss mängd ren, oljebaserade basolja för att bära bördan av skjuvkrafter och att ersätta vissa uppdelning-benägna molekyler. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135750.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.