Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man gör 50:1 Oil

Tvåtaktsmotorer använder en speciell olja i bensinen för att smörja kolven , vevaxel och svänghjul montering . Vissa motorer har en separat oljebehållare och ett mätsystem som automatiskt blandar rätt mängd olja och bensin . Andra motorer använder " förblandning ", där olja och gas blandas samman innan de sätts i bensintanken. Olika motorer använder olika förhållanden av bensin till olja , allt från 20 delar bensin till 1 del olja , eller " 20:1 , " upp till " 50:1 " eller mer . Ett par lätta knäppningar på en miniräknare ger dig denna information . Saker du behöver
kalkylator
Visa fler instruktioner
1

Ange hur mycket bensin du vill blanda in en miniräknare . Som ett exempel kommer vi att använda en gallon . För att göra det lättare, konvertera gallon till ounces , vilket är 128 oz . per gallon .
2

Divide 128 ( Oz. ) med 50 för att få den mängd olja som du behöver lägga till bensinen . Numret 128 dividerat med 50 är lika med 2,56 . Du måste lägga till 2,56 oz . av olja till 1 liter bensin för att få ett 50:1 -förhållande .
3

Häll 2,56 oz . av tvåtaktsolja i din gasbehållare . Tillsätt 1 liter bensin . Sätt på locket på burken och skaka bensinen att grundligt blanda olja och gas tillsammans .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135744.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.