Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Är bränslet jag köpa olika vid olika Bensinstationer?

Med vissa bensinstationer reklam betydligt lägre priser än andra i närheten, kanske du undrar om det billigare station erbjuder en produkt av lägre kvalitet. Med bränslepriser klättring, är det viktigt att konsumenterna förstår lite om bensin och hur stationerna får sin produkt för att göra smarta beslut - och undvika att bli lurade av falska påståenden. Det korta svaret

Det korta svaret är att bensin varierar inte från station till station. Bensinstationer köper sin bensin från samma leverantörer, och dessa leverantörer har samma rörledningar. Federala bestämmelser kräver att tvättmedel läggas till all bensin för att skydda bilarnas motorer. Bränsle kvalitet mellan stationerna skiljer minimalt, om alls.
Längre svar

längre svaret innebär underhåll av stationen. Stora oljebolag som Exxon och Shell, kräver sina stationer för att upprätthålla företagets standarder för pumpteknik och renlighet. Föråldrade pumpar som inte underhålls så ofta eller så grundligt kan påverka den övergripande kvaliteten på gas.
Tillsatser

Vissa företag hävdar att deras tillsatser stå över sin konkurrens. Även om det kan vara sant att vissa tillsatser är av bättre kvalitet än andra, tillsatser utgör endast en liten del av bensin blandning, så den totala effekten är utspädd.
Location, Location, Location

Bensinstationer placerade vid upptagen korsningar, på motorväg eller populära turistattraktioner tar ofta nytta av prime fastigheter och höja priset. Deras bränslekvalitet är inte annorlunda än bränslekvalitet vid stationer på andra håll. Vissa regioner i landet se lägre priser än andra på grund av sin närhet till raffinaderier. Addera Tips

Experiment. Den största skillnaden mellan bensin typer är i oktantal, och det är troligt att den 89-oktan gas som köps vid stora olje konglomeratet köps från samma leverantör som det bränsle som säljs i närbutiken. Om bilen kör väl på billigare gas, kan du resa säker på att valet av bränsle är bra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135741.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.