Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Former av fossila bränslen

Fossila bränslen bildades för miljontals år sedan under karbonperioden. Karbon är uppkallad från elementet kol och kol är en huvudkomponent av fossila bränslen. Dessa bränslen är tillverkade av växter och djur från karbonperioden. Djuren fångades mellan lager av jord och berg och så småningom omvandlas till fossila bränslen genom långvarig press. Kol

Kol består av svavel, kväve, syre och väte. Det finns tre olika typer av kol: brunkol, bituminösa och antracit. Lignit har den lägsta kolhalten i tre och är den mjukaste. Antracitkol innehåller det mest kol och är det svåraste, och därför har det den högsta energiinnehåll. Kol finns på många platser runt om i världen och bryts ur marken. Kol är blandad med vatten innan den transporteras. Detta kol och vatten slurry bränns sedan i kraftverk och används av fabriker för makten.
Naturgas

Naturgas består av metan och är därför lättare än luft . Metan är mycket brandfarligt och normalt finns nära oljefyndigheter i marken. Metan har inte en doft så innan det transporteras genom pipelines en lukt läggs till gasen. Med detta läggs lukt gör metan luktar som ruttna ägg. Naturgas används ofta som en värmekälla i hemmen.
Petroleum

Petroleum också är känd som olja. Denna fossila bränslen görs av små kiselalger djur som föll till botten när de dog. De döda kiselalger är begravda i sediment och under tusentals år komprimeras och förvandlas till petroleum. Petroleum endast finns i flera platser i världen: Mellanöstern, Alaska, Nordsjön och delar av Sydamerika. Petroleum är en av de viktigaste fossila bränslena som används flitigt i många branscher. Olja samlas genom borrning och sedan förädla råolja till raffinerade oljeprodukter. Addera Orimulsion

Orimulsion är känd som den fjärde fossilt bränsle härlett från bitumen. Bitumen är en naturligt förekommande bränsle finns i Venezuela längs Orinoco oljan bältet. Orimulsion klassificerades som den fjärde fossila bränslen under 1980, även om många inte håller med denna klassificering som bitumen kommer från olja. Orimulsion anses vara ett smutsigt bränsle på grund av dess höga svavelhalt, den innehåller mer svavel än kol. Kostnaden för orimulsion liknar kol men utvinna och producera orimulsion är billigare än kolbrytning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135718.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.