Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Fossila bränslen som används i 2007

Fossila bränslen kommer från nedbrutna rester av växter och djur som fanns på jorden för miljontals år sedan. Ancient växter och djur förblir blivit härdade med tiden. Värme och tryck under jord och under havsbottnen orsakar nedbrytning till bli vaxartad, och sedan konvertera till en vätska. Den energikälla i fossila bränslen kommer från förbränning av bränslen. Mer värme och tryck kan stänga av denna vätska till en gas som bränsle. Fossila bränslen har viktiga användningsområden för samhället, men har några långsiktiga nackdelar också. World Energy Användning

världens totala energianvändningen år 2007 uppskattades till 495 kvadriljon brittiska termiska enheter under 2007. Som väntas öka till 590 kvadriljon av 2035. År 2007 fanns det uppskattningsvis 86,1 miljoner fat olja som används per dag, 108 triljonkubikfot av naturgas som förbrukas, och 132 quadrillion Btu av använt kol. Omkring 36 procent av världens energianvändning år 2007 kom från olja, 27 procent från kol, och 23 procent från naturgas, vilket innebär att 86 procent av världens energibehov kom från fossila bränslen.
Oil /Petroleum

Olja är en av de mest använda fossila bränslen. Det används för mer än att producera gas för bilar. Olja kan hittas i sådana gemensamma punkter såsom asfalt för motorvägar och vägar, motorn fett, bilvax, skrivarbläck, deodorant, kritor och plast. Merparten av den olja som används i västerländska länder importeras från utländska källor, främst länder i Mellanöstern.
Coal

kol, som används för el-och värme är lätt tillgänglig i USA. Infrastrukturen till gruvan, transportera och lagra kol har funnits sedan början av 19-talet. Kol har varit en värdefull resurs för europeiska länder för ännu längre. Både kol och olja släpper ut växthusgaser, och förbränning av kol frigör föroreningar såsom kvicksilver, bly och svaveldioxid.
Naturgas

Naturgas består till största delen av metan . Den kommer från organiskt material begravd djupt i jorden och från metan-producerande mikroorganismer som finns i deponier och kärr. Naturgas används för att driva fordon, som används för matlagning, som används för att tillverka gödsel, och används för att producera vätgas. Det frigör färre gifter än både kol och olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135714.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.