Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vilka är de 18 isomerer av Octane?

Ordet "oktan" är allestädes närvarande, men inte många människor har möjlighet att definiera det. Skillnaden mellan massa kemikalier som härrör från råolja - från metan till butan till propan till oktan - kan vara missvisande och förvirrande. Octane är den primära komponent i bensin och visas i en mängd olika former. Octane Definierad

Octane - även känd genom sin kemiska formel, C8H18 - är ett kolväte, en organisk förening som består av enbart kol och väteatomer. Octane är raffinerad ur råolja. Varje oktan molekyl består av åtta kolatomer sammankopplade, med de 18 väteatomer bundna till de återstående platserna kol bindning.
Använder

Till den genomsnittliga föraren, är oktan mest känd för dess användning som den primära delen av bensin. Eftersom oktan kan genomgå höga tryck, är det används för att framställa bränslet driver förbränningsmotorn under huven på din bil. Dessa siffror du ser ut på pumpen på din lokala bensinstation - 87, 90 eller 95 - betecknar motståndet av bränslet mot självantändning. Ju högre siffra, desto högre motstånd mot självantändning, ju högre motstånd, desto högre kvalitet på bensin. I vissa fall anger antalet andelen oktan i bränslet. Ofta innehåller emellertid bensin flera andra kemikalier. I fall som dessa, men andelen oktan kan vara mindre än det antal som anges på pumpen, är motståndet fortfarande identiska.
Isomers Defined

Isomerer är molekylära föreningar med samma molekylformel men arrangerade i olika format. Olika isomerer av oktan innehåller alla samma antal och typ av atomer - åtta kol och 18 väteatomer - men kopplas på olika sätt. Varje oktan molekyl bildar en annan tredimensionell form.
18 Isomerer

varje oktan isomeren har samma kemiska formel, de kemiska egenskaperna varierar något från isomer till isomeren. På grund av detta är den oktan komponent i bensin en blandning av olika oktantal isomerer. De 18 isomererna oktan, 2-metylheptan, 3-metylheptan, 4-metylheptan, 2,2-dimetylhexan, 2,3-dimetylhexan, 2,4-dimetylhexan, 2,5-dimetylhexan, 3,3-dimetylhexan, 3, 4-dimetylhexan, 3-etylhexan, 2,2,3-trimetylpentan, 2,2,4-trimetylpentan, 2,3,3-trimetylpentan, 2,3,4-trimetylpentan, 3-etyl-2-metylpentan, 3 - etyl-3-metylpentan och 2,2,3,3-tetramethylbutane.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135710.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.