Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Effekterna av gasbilar

Forskare har börjat att närmare undersöka effekterna av bilar som använder bensin som sin främsta energikälla. Med en långtgående effekt på samhället, är användningen av bensin ett föremål för tvingande intresse för de som studerar miljön, människors hälsa och ekonomi. Gas och miljö

bensinångor som absorberas i luften har visat sig bidra till lokaliserad förorening och uppvuxen atmosfäriska ozonhalten, som har en skadlig effekt på luftkvaliteten. Dessutom kritiker hävdar att bensin som spillts eller felaktigt omhändertas utgör den potentiella risken för spridning till mark, grundvatten och ytvatten luft, vilket leder till ytterligare miljöskada och negativa effekter. Addera Bensin och cancer

bensin innehåller bensen, en kemikalie som har visat sig orsaka cancer. Bensen finns i avgaserna från fordon som använder bensin som sin främsta energikälla. Denna avgas absorberas i luften människor andas, vilket gör att potentialen för utveckling av en mängd olika cancerformer, inklusive leukemi, som kännetecknas som tillväxt och utveckling av onormala blodkroppar.
Ekonomiska konsekvenser

Ekonomer har noterat priset på bensin påverkan på ekonomin. Webbplatsen för WEAU, en tv-station i Eau Claire, Wisconsin, rapporterar att stigande bensinpriser har en negativ effekt på ekonomin genom att tvinga förare av bensindrivna bilar att skära ned på andra utgifter och investeringar. Höga bensinpriser påverkar också resultatet i företag inom transportbranschen, vilket orsakar vinst förluster till följd av att spendera mer pengar på bränslekostnader för flygplan och lastbilar.
Ytterligare hälsoeffekter

Förutom cancer, poser bensin en mängd ytterligare hälsorisker. Kontakt med bensin och bensinångor har visat sig orsaka skadliga hälsoeffekter såsom lung irritation, rodnad och klåda i huden, yrsel, huvudvärk och irritation i slemhinnan i magen när oavsiktligt eller avsiktligt intas. Långvarig exponering för bensinångor har också bestämts att orsaka hallucinationer hos vissa individer, enligt Encyclopedia of Earth.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135705.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.