Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man ökar Octane med alkohol

Bensinstationer säljer bränsle med olika oktantal. Oktantalet är ett mått på i vilken grad ett bränsle brinner i ett kontrollerat sätt snarare än exploderar på ett okontrollerat sätt. Oktantalet för ett bränsle bestäms genom provning i ett laboratorium med en väl definierad och kännetecknas bensin motor. Den knock motstånd av bränslet definierar dess oktantalet. Knocking sker när bränsle-luftblandningen i cylindern på en motor är inte enhetlig. Effekterna av knackar på ett motorprogram från helt destruktiv för ingen effekt. Högre oktantal är därför fördelaktigt för motorer. Saker du behöver
Volym Etanol
mätanordning
Visa fler instruktioner
1

Kolla din instruktionsbok för dess förenlighet med alkohol bränslen. Många nyare modell bilar har motorer som drivs effektivt på E85. Den E85 innehåller 85 procent alkohol per gallon med balansen som består av bensin. Det oktantal på E85 är högre än oktantalet av normal gas men kräver särskilda försiktighetsåtgärder för att förhindra nedbrytning av gastank, motor och bränsleledningar. Alkoholer har ett högre oktantal än alla kvaliteter av bil bensin. Fordon som har flexifuel-alternativet är de bästa valen för att använda bensin med alkohol tillsätts.
2

Välj den typ av alkohol som du kommer att lägga till bensinen för att öka din bränslets oktantal. Främst de låga kolvätekedjegrupper alkoholer fungerar bäst för att lägga till din bensin. Dessa inkluderar metanol, etanol, iso-propyl och butanol. Alla dessa alkoholer är korrosiva till viss del på delar av motorn och bränslesystem. Metanol och etanol är de mest korrosiva men också den bästa val för ekonomin. Ditt bästa val är etanol beror på lägre pris och stora tillgången på etanol. Addera 3

Bestäm andelen alkohol du kommer att lägga till din bensin. För att uppnå den minsta skada på din bil den optimala procent av alkohol som tillsätts är 10 procent. När du lägger till alkohol till ditt bränsle, samlas vatten i bensintanken på grund av vattnet som finns i även de högsta betygen av etanol. Periodvis kommer du att behöva använda en torkning tillsats i din tank för att bli av med vattnet.
4

Lägg 12 gram till varje liter bensin du sätter i bensintanken. Detta ger knappt 10 procent etanol per gallon. För att hitta den ökade oktantal använder formeln som följer: (liter bensin X bensin oktantal) + (liter alkohol X alkohol oktan) /total mängd bränsle = slutlig oktantal. Förutsatt att du använder en premiumkvalitet bensin med oktantal 92 och sattes 10 procent metanol med ett oktantal på 101, skulle du ha ett bränsle med oktantal 94,7.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135701.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.