Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man beräknar slammet i botten av en oljeproduktionen Tank

Vid framställning av olja, kommer en del slam tenderar att bygga på botten av produktionen tanken. Dessa tankar är normalt cylindrar. Med hjälp av formeln för att beräkna volymen av en cylinder, kan du räkna ut hur mycket slam på botten av tanken. Om för mycket slam ansamlas i produktionen tank, kan du behöva rensa ut slammet från tanken. Volymen formeln kräver hjälp av Pi. Det är enklast att beräkna Pi som 3,14. Instruktioner
1

Uppskatta hur högt slammet i tanken, och sedan mäta höjden. Om du flyttar tanken omkring, kommer du att kunna höra eller känna slammet. Detta gör att du kan få en allmän uppskattning av där slammet. Antag exempelvis slam är en tum hög i en tank.
2

Mät diametern på tanken, sedan dividera resultatet med två. Diametern av tanken är från ena sidan av tanken till direkt motsatta sidan av tanken. I exemplet antar en tank har en diameter av 24 inches, så 24 inches dividerat med två är lika med 12 inches. Detta är radien.
3

Square radien. I exemplet är lika med 12 kvadrat 144 square inches.
4

Multiplicera radien kvadreras av höjden. I exemplet motsvarar 144 inches kvadrat gånger 1 tum 144 inches kubik.
5

Multiplicera resultatet från steg 4 av Pi att beräkna mängden slam på botten av tanken. I exemplet, kubik 144 inches gånger 3,14 är lika med 452,16 inches kubik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135698.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.