Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur ökar jag MPG på en Ford Triton 5.4L?

Ford 5.4L Triton V8-motor är en modern lastbil motor. För närvarande är det en av de motoralternativ installerade i Ford modell F-150 serie lastbilar. Det är en enkel överliggande kamaxel (SOHC) motorkonstruktion som bränner vanlig blyfri bensin är dimensionerade för 89 oktan. Dess bränsleekonomi fått betyget mellan 13 och 18 miles per gallon, och denna siffra kommer att variera om det är en två-hjulsdrivna modellen eller en fyrhjulsdriven modell. Du kan få bättre gas körsträcka genom att använda beprövade metoder. Instruktioner
1

Se Ford motorns instruktionsbok för 5,4 liters V-8, och hålla motorn trimmad vid sina rekommenderade intervall. Om du inte håller denna typ av motor i samklang, kan sin gas körsträcka sänka med så mycket som 20 procent. Den 5,4 liters motorn är datorstyrd och därför behöver specialiserad tuning som är endast tillgänglig från en certifierad Ford mekaniker. Det är det enda sättet för den att göras på rätt sätt.
2

Byt olja i motorn regelbundet, och alltid byta filtret vid varje oljebyte. Ny motorolja kommer att minska friktionen på motorns inre rörliga delar, och mindre friktion innebär bättre gas körsträcka.
3

kör fordonet effektivt är en av de bästa sätten att öka bränsleekonomi. Tomgång avfall gas, så hålla motorn igång endast så länge det behövs. Gör inte "hot rod" fordonet och inte rev motorn. Ju snabbare du kör desto mer energi motorn behöver producera för att flytta denna tunga fordon. Ökat luftmotstånd vid högre hastigheter är också en faktor: Din motor bränner mer gas för att övervinna den. Om tillämpligt på ditt märke och modell fordon, använder farthållaren när det är möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135696.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.