Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Alternativ Bil Bränsle Konvertering

Din lokala macken är inte det enda stället där du kan fylla din tank. Om du är intresserad av att producera biodiesel, kan du göra det hemma. Bara se till att din biodiesel är ren, så börja med att använda ren vegetabilisk olja. När du får kläm på att göra biodiesel i liten skala, kan du öka din produktion genom att samla och filtrera oljeavfall grönsak från restauranger. Saker du behöver
Ny vegetabilisk olja
Gummihandskar
Skyddsglasögon
Elpatron
Erlenmeyerkolv
Termometer
Metanol
Lye
2-liters polyetylenflaska
Balance
Funnel
Stekspade
Magnetomrörare
Värmelampa
separatortratt
Visa fler instruktioner
1

Sätt på all din säkerhetsutrustning, inklusive kläder, glasögon, en huvudbonad och tjocka gummihandskar.
2

Använd en tratt att hälla 48 gram ren vegetabilisk olja i en kolv eller en annan typ av burk som kan värmas över en spis. Sakta Värm oljan tills den når mellan 120 grader och 130 grader C. Sänk ugnen och använda en värmelampa för att reglera temperaturen på vegetabilisk olja. Om möjligt, stäng av spisen och sätta vegetabilisk olja på en magnetomrörare enhet med en omrörare inuti.
3

Mät upp 5 gram lut med en balans och häll det genom en annan tratt in i en 2-liters plastflaska. Täta toppen till lut ursprungliga behållaren så att det inte fortsätter att absorbera fukt från luften, vilket gör den oanvändbar för framtida produktion av biodiesel.
4

Lägg 1,4 liter metanol till 2-liters plast flaska, som har lut i den. Skruva på locket på flaskan och skaka den försiktigt så att metanol kan reagera med lut, upplösa den. Bli inte rädd om flaskan börjar värmas upp från den kemiska reaktionen.
5

Häll metanol-lut lösning, som nu är oxid, i vegetabilisk olja. Låt den vegetabiliska oljan och metoxid lösning omröras i minst två timmar. Efter två timmar, de grundläggande komponenterna för biodiesel är närvarande, men det finns andra lösningar, såsom glycerin, som måste filtreras bort
6

Häll biodiesel lösningen i ett verktyg som kallas en. "separerande" tratt. Låt glycerin att sedimentera i botten av tratten. Töm glycerin från biodiesel lösningen genom att vrida kranen.
7

Häll biodiesel lösningen i en destillatör så att överskott av metanol kan separeras från blandningen. Spara metanol så att du kan använda den igen för en annan sats av biodiesel. Värm destilleriernas primära kolv tills metanolen har separerat och kondenseras genom röret in i den sekundära kolven eller container.
8

Tillsätt 1/2 liter vatten till biodiesel lösningen. Detta gör att du kan tvätta biodiesel lösningen och tappa av mer spår av glycerin och lut rester.
9

Häll biodiesel-vatten-blandningen i en annan separationstratt. Sätt en luftpump och slangpaket till skiljetratten att ytterligare tvätta biodiesel. Kör luftpumpen i tre minuter, vilket kommer att bidra till att lirka vatten och glycerin lämningar att separera från biodiesel lösningen. Tappa ut vattnet, som kommer att separera till botten av tratten.
10

Testa separerade vatten med pH-remsor. Fortsätt föregående steg, tillsätta mer vatten för att tvätta biodiesel lösningen tills pH separerade vattnet är 12 eller högre.
11

Vädra biodiesel med en luftpump för de kommande tre dagarna. Denna torra biodiesel och skilja den från alla vattenmolekyler fortfarande kvar i lösningen.
12

Lägg biodiesel till din dieselmotor. Separat, kan du också lägga till biodiesel till en fotogenkamin och några ugnar hem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134568.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.