Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man använder etanol i en bil

Etanol är majs biobränslen som är förnybart och inhemskt producerade. Även om detta gör etanol ett attraktivt alternativ till utländsk olja, är det frätande komponenter bränslesystem som inte är särskilt utformade för etanol. Saker du behöver
Etanol-baserat bränsle
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

bestämma vilken typ av etanolbränsle du tänker använda. E10, vilket är 10 procent etanol, är ett vanligt bränsle blandning som innehåller 90 procent olja, 10 procent etanol. E10 är vanligt på vintern påstår, och kräver inga särskilda försiktighetsåtgärder för att använda i alla bensinmotorer.

Den andra varianten är E85, vilket är 85 procent etanol och 15 procent olja. E85 kan skada gummi och plast delar i bränslesystem, och därmed ett fordon måste specifikt utrustade för att köra E85. Fordon som kan köras på E85 också gå under namnet "flex-fuel-fordon."
2

Kolla din instruktionsbok för information om huruvida din bil kan arbeta på E85. Till exempel använder Ford gul gas lock på sina flex-fuel-fordon. Dessutom kommer tillverkarna lägger E85 kompatibilitet informationen nära tanklocket, eller placera en flexifuel-emblem på bakluckan på bilen. Även pipen för en E85 bensinpump är bredare än en vanlig pump, så en bilist inte kan av misstag fylla pumpen med inkompatibla bränsle. Addera 3

Fyll bensintanken på en station som säljer E85. E85-pumpar kommer vara tydligt märkt med grön och gul färg och E85 visas tydligt genom pumpens munstycke. Du kanske tycker att endast vissa gasföretag eller stationer i ditt område bär E85 (på samma sätt som diesel är endast selektivt tillgängligt).
4

Använd en E85-station-finder, tillgänglig online, till karta ut några E85 bensinstationer i din körning område. Det finns ingen skada i att blanda E85 och bränslen petroleumprodukter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134530.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.