Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med naturgas för bilar

Eftersom bensinpriser fortsätter att öka, är bilägare letar efter nya och billigare bränslealternativ. Komprimerad naturgas (CNG) har blivit ett gångbart alternativ för vissa som biltillverkare producerar mer och mer av denna typ av fordon. Innan du bestämmer dig för att köpa en naturgas-drivna bil, gör dina läxor för att kontrollera att den passar med vad du letar efter så finns det flera fördelar och nackdelar. Miljö

En av de viktigaste fördelarna för en naturgas bil är den minskning av skadliga utsläpp. De kan minska utsläppen av kolmonoxid med över 90 procent, cirka 50 procent minskning av kolväten och ungefär en 1/3 minskning av olika kväve jämfört med bensindrivna fordon, enligt Naturvårdsverket.
Kostnad

naturgas kostar ungefär en tredjedel av priset på bensin för att resa samma sträcka. Förutom kostnaden för bränslet, de operativa kostnaderna tenderar att vara billigare eftersom naturgas brinner mycket ren. Det innebär mindre påfrestning på motorn och behovet av tune-ups och oljebyten. Även vissa stater erbjuder skattelättnader för människor som köper dessa typer av fordon. Den faktiska kostnaden för en naturgas fordon tenderar att vara ett par tusen dollar mer än en jämförbar gasdrivna auto.
Säkerhet

Naturgasfordon anses säkrare än bensindrivna fordon eftersom bränslet cylindrarna är av tjock, förstärkt stål, konstruerade för att motstå allvarliga konsekvenser, miljöfaktorer, och temperatur. Naturgas är lättare än luft, så om bränsletankarna punktering i en krasch, skulle det avdunstar snarare än poolen upp under bilen. Om naturgas skulle läcka ut det är mycket lättantändligt men så snart gasen har avdunstat, risk för en brand i dramatiskt reducerad. I jämförelse, förblir en gas spill en fara tills bränslet avhämtas.
Bränsletank

bränsle cylindrar för en naturgas bil tenderar att vara ganska stor och placeras vanligen i stammen, vilket dramatiskt minskar lagringsutrymme. Om du planerar att använda din bil för att flytta saker, kan detta vara ett stort problem.
Bensinstationer

hitta en naturgas tankställe kan vara en utmaning. För närvarande finns det cirka 1300 tankställen spridda över landet. I jämförelse finns det mer än 125.000 bensinstationer i USA, enligt US Census. Om du kör lite på naturgas kan du ha ett problem att hitta ett tankställe i närheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134359.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.