Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Effekten av Ethanol på bilar

Med lagar i nästan varje stat göra det obligatoriskt införande av etanol i drivmedel, har dess effekt på fordon bli ett allvarligt problem för den genomsnittliga personen. Hur det påverkar körsträcka, prestanda och tillförlitlighet i sina fordon är de mest tonande frågorna idag. Med det nu används av nästan varje person som äger ett fordon, förstå dess sanna kvaliteter har blivit en nödvändighet för att undanröja eventuella oro det kan orsaka. Historia

Etanol har använts i bilar sedan Henry Ford utformat Model T, som sprang på alkohol.

Etanol
Frätande Kvaliteter har en frätande effekt på vissa äldre motorer tillverkade före 1998. Detta beror på att motorerna i denna period fortfarande innehåller material som är känsligt för skador från alkohol och etanol tendens att skura rengöra insidan av äldre bränslesystem. Denna rengöring lossar års ackumulerade inlåning, vilket får dem att täppa igen bränslefilter och små passager i bränslesystem, negativt påverka prestanda. Etanol har en frätande effekt på gummi, är glasfiber och andra material som en gång användes flitigt i bilmotorer men nu fasas ur bruk.
Etanol Ersättning
< p> Efter 1998 började biltillverkare innehåller material som är resistenta mot etanolens lösningsmedel kvaliteter. Fordon tillverkade efter detta datum också använda etanol är distinkta fördelar som gör det möjligt för dem att uppnå ännu större effektivitet. Fordon tillverkade efter 1998 erfarenhet utan skadeverkningar från etanol, och är konstruerade för att arbeta vid optimal prestanda baserat på dess närvaro i bränslet.
Prestanda

Etanol har högsta prestanda rating av alla bränslen på marknaden och är utmärkt för användning i hög kompression /hög motorer prestanda. Vissa professionella fordonsindustrin racing team har bytt till 100 procent etanol för sina tävlingsbilar. Etanol har egenskaper som tillåter den att agera som antifrysmedel i bränsle, vilket gör tillsats används i bensin i kallare klimat onödigt.
Miltal

Gas körsträcka med etanol är något lägre än med traditionell bensin, med ett genomsnitt på 2 procent lägre, vilket gör denna minskning försumbar att den genomsnittliga bilägaren.
Aktuell status

Blended bensin som innehåller etanol är godkänd av samtliga tillverkare av fordon i USA. Vissa tillverkare rekommenderar dess användning på grund av det bränner renare än traditionell bensin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134230.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.