Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Information om E85 Etanol

E85 etanol är ett förnybart bränsle som produceras för att hjälpa till att minska beroendet av utländsk olja. Med mellan 6 miljoner och 7 miljoner E85-kompatibla fordon på vägarna i USA, kan detta bli en betydande bränsle i tid. Funktioner

E85 etanol är 15 procent bensin och 85 procent etanol alkohol. Bensinen är nödvändig för att motorn startar vid kall väderlek eftersom enbart alkohol inte kommer att göra det.
Fördelar

Med cirka 80 procent färre potentiella föroreningar än bensin- -förutom att vara giftfritt, biologiskt nedbrytbara och vattenlösliga - E85 etanol är säkrare för miljön än de flesta bränslen
Geografi

E85 är. finns över större delen av landet, kan det vara svårt att hitta i vissa områden, och det finns vissa ställen är inte tillgänglig alls. Det är lättast att hitta i de stater som är stora majs producenter, såsom Iowa och Illinois, medan nordöstra och södra har lite tillgängligt.
Kännetecken

Bensin producerar mer energi än etanol gör, så det tar ungefär en tredjedel mer etanol för att färdas samma sträcka, men ökar etanol motorprestanda och effektivitet på grund av dess högoktanig innehåll.
Potential

Mest E85 etanol tillverkad i USA just nu kommer från majs. Experiment pågår i Kalifornien med en mängd andra ingredienser, inklusive sockerrör och switchgrass. Dessa förnybara drivmedel kan, med tiden, gör en betydande minskning av landets beroende av fossila bränslen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134190.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.