Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vätgasdrivna bränsleceller Fördelar & Nackdelar

Bränsleceller har potential för ren, effektiv energi drivs av ett av jordens vanligaste grundämnen: väte. Omfattande forskning pågår för att övervinna de hinder som återstår för att göra detta löfte till verklighet. Bränsleceller kan someday användas på fordon som en elektrisk kraftkälla och även att ge tillfälligt eller permanent plats makt. Fuel Cell

En bränslecell är ett batteri som innehåller väte och kombinerar den med syre i luften för att producera el. En biprodukt av den kemiska reaktionen är rent vatten.

Vanligaste konstruktionen för bränslecellen använder vätgas som är skilt från luften av ett polymermembran. En katalysator underlättar kombinationen av vätgasbränsle med syre, och membranet leder bort den elektriska laddningen. Den spänning som alstras i en enda cell är 1,16 volt, är så celler kombineras till staplar för att leverera högre spänningar.
Fördelar

Bränsleceller kan användas för att alstra ström till en elektrisk motor samt direkt producera elektricitet i stället för en generator. I båda fallen de underlättar utbyte av en bensin-eller dieselmotor.

Bränslecellen producerar några växthusgaser eller andra luftföroreningar. Produkten från den kemiska reaktionen är endast vatten och en liten mängd värme. Produktionen av vätgas kan innebära vissa föroreningar, men dessa är långt mindre än vad som produceras vid förbränning.

Eftersom bränslet är ett material som är lätt tillgänglig, innebär det några frågor om energi och nationell säkerhet, till skillnad från import av petroleum.

energieffektivisering från bränslecellen omvandlas till fordonets rörelse är så mycket som 60 pecent, jämfört med cirka 20 procent med bensinmotorer. Bränslecellen har dessutom fördelen av att vara helt tyst.

Andra förnybara energikällor har några av fördelarna med bränsleceller, men de flesta är inte lika flexibel och portabel. Även med nya framsteg, är direkt användning av solenergi fortfarande ineffektivt jämfört med bränsleceller.
Nackdelar

Ett stort hinder för en utbredd användning av bränsleceller är i lagring och fördelning av vätgasbränsle. Vätgas är svårt att innehålla, och de flesta metoder lägger stor vikt vid ett fordon. Transportera och fördela gasen kommer också att kräva nya metoder. På grund av dess flyktighet, kommer säkerheten av väte alltid ett bekymmer, och detta kan hindra allmänhetens acceptans.

Driften av celler i mycket kallt väder är ett problem, eftersom vatten är alltid närvarande i och runt cellen .

närvarande kostnaden för bränsleceller är inte konkurrenskraftig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134168.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.