Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelar med vätgasbilar

Sedan sin uppfinning, har bensinbilar blivit den mest populära metoden för personlig transport i nästan varje del av världen. Med förändrade bränsle resurser, dock har många alternativ lagts fram under senare år. Ett sådant alternativ är de vätgasdrivna car.While vätgasbilar erbjuder många olika fördelar, förblir de i tidiga experiment och stadier testning. Även forskningen är lovande, måste nackdelarna med kostnad, utbud och säkerhet måste lösas innan vätgasbilar är parkerade i varje uppfart. Expense

En stor nackdel med vätgasbilar är bekostnad. Även en infrastruktur har byggts för att producera och raffinera bensin över hela världen, existerar denna industri inte för vätgas. I själva verket är väte bränsle över 400 procent dyrare än bensin att producera.

Även väte är en av de vanligaste grundämnena på jorden, det kräver mycket höga mängder energi för att göras användbara som bränsle. Dessutom är komplexa lagringstankar behövs för att innehålla vätgas på bilar på ett säkert sätt, vilket ytterligare bidrar till bekostnad. Även om tekniken kan avancera göra vätgasbilar lönsamt i framtiden, nuvarande begränsningar gör dem oöverkomligt dyra för dagligt bruk.
Range

En andra nackdel med vätgasbilar är deras intervallet. Nästan varje person i dag används för att köra flera hundra miles på en enda tank bensin. Detta område är starkt begränsad på nuvarande vätgasbilar. För närvarande har ett fullt drivna vätgas bilen en räckvidd på bara 100 miles eller mindre. Detta motsvarar nästan en fjärdedel nedgång i området, jämfört med motsvarande bensinbilar.

Intervall begränsning beror på att vätgas bränsle tar upp mer utrymme än bensin. Till exempel kan en bensindriven SUV har en 20-liters tank. För att upprätthålla den ekvivalenta mängden av energi, skulle samma fordon behöver en överdimensionerad 80-gallon väte tank. För att passa vanliga bilar, måste väte tankar hållas liten, vilket sänker den totala sortiment.
Säkerhet

vätgasbilar har också nackdelen av att vara osäkra under vissa förhållanden. Väte är en mycket brandfarlig gas, och kan skapa en explosion vid höga mängder antänds. Dessutom är väte bränsle som lagras i flytande form extremt kalla. Detta kan ibland orsaka felaktigt utformade ventiler att frysa, vilket kan orsaka en tank over-trycksättas och bristningar.

Vätgasbilar är också känsliga för säkerhetsfrågor efter kollisioner. För att vara säkra för dagligt bruk, skall de tankar som rymmer vätebränsle vara stark nog att stå emot trafikolyckor utan spricker. Eftersom vätgasdrivna fordon finns för närvarande endast i utprovning, har de ännu inte visat sig vara så säkra som traditionella bilar i krasch situationer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134167.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen