Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelarna med att använda vegetabiliska oljor som bränsle

Det låter som en bra idé på papper: Fortsätt resan till bensinstationen och fyller upp med använd vegetabilisk olja hos din lokala stekt kyckling restaurang. Medan det finns ingen kyckling restaurang infrastruktur på plats så långt att underblåsa snabb, enkel och problemfri, som kör en dieselmotor på rak vegetabilisk olja (SVO) är möjlig, och många människor gör det i flera år utan större bränsle problem. Men det finns nackdelar också, så innan du tuggummi upp arbetena med Wesson, se till att du vet vad du gör. Viskositet

Websters säger viskositeten är "tendensen hos en fluid för att motstå den kraft som orsakar att fluid att flöda." I dagligt tal, är det en vätskas tjockhet, och vegetabilisk olja är avgjort tjockare än dieselbränsle. Detta orsakar flödesproblem i dagens direkta dieselmotorer, vilket resulterar i större droppstorlek och ökad spridningsvinkel, vilket leder till över-vätning av motorn ytan med bränsle.
Insättningar Carbon

Överdrivna sotavlagringar och föroreningar av motorns smörjmedel både resultat från SVO: s högre kokpunkt i förhållande till diesel eller blandade bränslen biodiesel. US Department of Energy studier visar långvarig användning dramatiskt minskar motorns livslängd på grund av denna egenskap. Den över-vätning orsakad av hög viskositet förvärrar kol uppbyggd och smörjning kontaminering.
Katalysator Skador

Moderna rena dieselmotorer använder katalysatorer och fällor bränsle. SVO: s högre kokpunkt orsakar mättnad av dessa komponenter och kan förgifta katalysatorn med långvarig användning.
Igensatt bränslepumpar

Både ökad viskositet och högre kokpunkter av SVO leda till bränslepump igensättning. Även kortvarig användning ansågs effektivt i fråga om motorns prestanda och utsläpp, var långvarig användning bedöms en risk för hållbarheten av bränslepumpen och andra bränslen systemkomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134166.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.