Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Historia av vätgasdrivna bilar

Vätgasdrivna bilar är en relativt ny teknik, även om vätgasdrivna motorer datum så tidigt som 1807. Dessa bilar drivs av två typer av motorer: den förbränningsmotor som liknar den bensindrivna versionen, och bränsle-cellen konvertering som gör att väte reagerar med syre för att producera el och vatten för att driva en elmotor. Origins

väte förbränningsmotor uppfanns år 1807 av Francois Isaac de Rivaz, även om en USA-patent utfärdades inte förrän 1970, då ingenjör Paul Dieges ansökt om en.


Wankel

tyske ingenjören Felix Wankel designade Wankel roterande motor på 1950-talet och tänkt en version att bränna vätgas. Men fyrtakts kolvmotor visat sig vara olämplig eftersom väte var benägna att misständning på tändstiften och varm avgasventil. Problemet kan lösas genom att använda keramiska ytor, men de keramiska kolvringarna har inte fulländat.


Fuel Cells Wankel experimentet pekade på svårigheten att anpassa förbränningsmotorn till väte makt. Effektivare är bränslecellsbilar versioner. Francis T. Bacon utvecklat ett bränslecellsystem motor prototyp väte i 1959, följde i början av 1960 av uppfinnaren Roger Billings. Även vätgas bränsleceller är känsliga för minusgrader och är väldigt ömtåliga och dyra, är lejonparten av privata och statliga finansiering inriktad på vätgasdrivna bränsleceller makt.
Nedläggning

De flesta större biltillverkare har försökt att utveckla vätgasdrivna bilar. Dock övergav Ford Motor Company sina planer till förmån för fokus på elbilar, medan Renault-Nissan avbryts all vätgas forsknings-och utvecklingsprojekt. Ett stort hinder är att utveckla bränsleceller som kan arbeta effektivt trots de vibrationer och stötar erfarenhet bilar.
Still Alive

Dessa stora hinder är inte slutet av vätgas motorer . Honda har utvecklat en konceptbil, bränsleceller FC Sport. Daimler AG planerar att tillverka 100.000 FC bilar i 2012-13, och Hyundai är på schemat för att bygga 500 FC bilar år 2010. Den Buckeye Bullet 2, byggd av studenter vid Ohio State University, sätta rekord mark hastighet av 286 mph för vätgasdrivna bilar år 2008. En prototyp Ford Fusion slår 207 mph.
Limited Numbers Idag

Som av 2009, finns det kanske bara 200 vätgasdrivna bilar i USA som främst används som demonstration modeller eller för hyresavtalet. Det finns dock, är motorcyklar, bussar, flygplan, fartyg och även rullstolar som är vätgasdrivna.
Framtiden

Utbredd användning av vätgasdrivna bilar inte förväntas förrän tidigast 2050. Dessutom meddelade den amerikanska regeringen planerar i mitten av 2009 för att stoppa finansieringen utveckling bränslecell, som el-och hybrider använder en elektrisk /bensin kombinationen har tagit prioritet. Privata bränslecellskonstruktion projekt fortsätter med ett öga mot platina och nickel-tenn till lägre bränsleceller och att fungera trots de föroreningar inneboende i vätetillförseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134081.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.