Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

Trängselzon Nackdelar

En stad som lider täta bilköer runt dess centrala affärsdistrikt eller mest trafikerade gator kan skapa en trängsel zon för att avskräcka förare från att använda dessa områden under rusningstrafik. Städer som London använder redan trängsel zoner - en fjärdedel av alla jobb i London bosatta i trängseln zonen. Laddning en överbelastning priset minskar trängseln och hjälper till att betala för stadens räkningar vägunderhåll. Dock trängsel zoner har flera nackdelar. Omsättningsskatt

Konfigurera en trängsel zon kan kräva kunder att betala en extra avgift om de vill besöka en butik som ligger i den zonen under högtrafik. Om närliggande städer inte har trängsel vägtullar, så shoppare kan besluta att besöka en butik i en annan stad istället. Detta minskar mängden av försäljningen skatteintäkter att staden samlar in och irriterar lokala köpmän.
Store Priser

Ett lokalt företag som verkar inom en trängsel zon kan höja sina priser till täcka kostnaderna för trängsel tribut, vilket ökar kostnaden för grundläggande nödvändigheter såsom mat för invånare som inte kan lätt resa till butiker utanför området.
Undantag

Staden kan besluta att dela ut pass som undanta sina egna invånare från att betala avgiften, och kräver turister, affärsresenärer och fjärrtransporter lastbilschaufförer för att betala vägtull. För den vägtull för att effektivt minska trafiken, kan staden behöva ta ut dessa förare en högre avgift än vad det skulle kunna ta ut om alla invånare var föremål för tullen, enligt Brookings Institute. Om invånarna i en förort eller distrikt måste betala vägtull och invånarna i ett närliggande område är undantagna, då detta kan leda till förbittring.
Förorening

Istället för att skära luftföroreningar, en trängsel zon kan öka luftföroreningarna. Till exempel kan en förare färdas 20 miles genom trängseln zonen och betala trängselskatt, men eftersom det är billigare, kanske samma förare använda en alternativ väg som kringgår trängsel zon men kräver att föraren köra 40 miles. Således använder fordonet upp mer gas och skapar mer föroreningar.
Verkställighetskostnader

Staden har kostnader för att inrätta trängsel zonen. Staden måste betala för kameror och annan utrustning för att övervaka förare. Staden har också att upprätthålla trängsel zonen, inrätta vägtullkabiner och andra intäkter som krävs för insamling. Om en förare inte betalar trängsel vägtull, då staden kan få betala rättegångskostnader om föraren beslutar att bestrida en böter för att inte betala vägtull.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149957.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.