Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Påverkar Cold Weather Bromsar?

Det finns en särskild vetenskap till hur bromsarna på din bil fungerar och hur olika faktorer kan påverka bromsverkan. När du bromsar hydrauliskt tryck pressar an bromsbeläggen mot rotorn, bromsa fordonet. Så enkelt som det verkar, det finns mycket mer till vad som faktiskt sker eftersom energi inte försvinner, det överförs till ett annat medium. Din bil saktar ner eftersom energin från ditt fordon fart omvandlas till värme när man bromsar, vilken därefter avleds genom ventilerna i mitten av rotorn. Med detta i åtanke, skulle du tro att kallt väder eller kall luft skulle öka bromsverkan, men det är inte nödvändigtvis sant. En djupare titt

bromssystemet används av de flesta moderna vehiclesare tätas helt hydrauliska system. Eftersom bromsen trampas ner, applicerar en kolv i huvudcylindern trycket lika och i alla riktningar genom bromsvätska. Den trycksatta bromsvätskan applicerar tryck mot kolven i bromsoken, som sedan pressar mot insidan bromsbelägget orsakar tjocklek att glida lite och applicera tryck på utsidan bromsklossen. Det är allmän tro att bromsbeläggen inte vidrör bromsrotorn tills bromsarna appliceras, men detta är felaktig, bromsbeläggen upprätthålla en lätt förbindelse med bromsrotorn vid alla tidpunkter, vilket orsakar en förvärmning sjukdomstillstånd hos bromsbeläggen och rotorer.
effekten av temperatur

Värme utvecklas mycket snabbt på grund av friktionen mellan bromsbelägg och rotorer broms, så kommer bromssystemet fortfarande varm långt efter det att fordonet har parkerats. En inbromsning kan överhettas bromsarna, som leder dig att uppleva utmattningsrisk som minskar effektiviteten i bromsarna. Till skillnad från värme, påverkar kallt väder inte bromsprestanda mycket, när kuddar och rotorer har värmts från första gången du stanna på en varm morgon. Grundtanken är att kalla vädret skulle tillåta mindre värme skapas bromsa bilen snabbare, men detta kunde inte vara längre från sanningen.
Det kalla sanningen

Sanningen skall fram, bromsarna är faktiskt hetare på en kall eller regnig dag eftersom vatten och snö kan fungera som ett smörjmedel, tvingar dig att använda mer tryck till bromsarna för att effektivt stoppa in samma avstånd. I huvudsak, temperaturen hos bromsbeläggen och rotorerna är faktiskt 20 till 30 procent högre på en kall och regnig dag i motsats till en torr dag på grund av den extra friktion som skapas av det ytterligare trycket för att övervinna de smörjning effekterna av vatten och snö. Om du har fukt i bromsvätskan kan kylan orsakar att vattnet fryser, lämnar möjligheten för trycket i bromssystemet att förbli tillämpas även efter det att pedalen har släppt, detta kommer att orsaka att bromsarna drar. Fukten i vätskan kan också börja koka från stark värme skapas från den extra friktionen, vilket gör att bromsarna att blekna och förlänga avståndet det tar för bilen att komma till ett stopp.
Förebyggande Underhåll

att din bromsarna är så effektiva som möjligt kräver rutinmässig inspektion och regelbundet underhåll av bromssystemet. Ändra din bromsvätska och lufta systemet en gång per år för att hålla vätskan i optimal kondition och förhindra fukt bygga upp. Ofta inspektera bromsen packning vätska locket och byt ut den om det behövs, det håller fukten ut ur systemet. Inspektera dina bromsbelägg och rotorer varje halvår och byt ut vid behov med ett OE stil pad och rotor. Ägna särskild uppmärksamhet åt bromsvätska du använder, om du bor eller reser genom områden med branta backar, såsom San Francisco eller bergsområden, eftersom du kommer att behöva bromsvätska med högre kokpunkt för att kompensera för den extra värme som produceras i dessa områden jämfört med plattare områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149635.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.