Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man lägger in en 87 Ford Ranger i 4-Wheel Drive

Fords Ranger minitruck var allmänt betraktas som något av en revolution när den släpptes, men i själva verket var det egentligen bara en utveckling av den tidigare Courier pickup. Men till skillnad från Courier - aka Mazda B1600 - Ranger kom till festen med något lite kraftigare, nämligen fyrhjulsdrift. Och ännu bättre, kom i år Ranger med samma Borg-Warner 1350 elektrisk överföring fallet att Bronco II används. Vilket innebär att fyrhjulsdrift kapacitet var lite mer än en knapp-tryck bort. Instruktioner
1

Börja i 2WD hög för motorvägen cruising. 4WD, hög eller låg, är inte lämplig för användning i terräng, speciellt om du någonsin planerar att stänga av trucken. Hypotetiskt, det finns ingen verklig skada i rinnande i 4WD om du går i en rät linje, men det är säkert att kosta dig lite gas körsträcka. Så, för dagligt bruk, börja i 2-HI och lämna den där.
2

Kom till ett fullständigt stopp om du vill engagera 4-wheel-drive, hög räckvidd. Medan 1987 Ranger har en elektronisk överföring fallet och elektrisk låsning nav, är det inte en riktig "shift on the fly" lastbil som senare modeller. Du kan engagera 4-HI i rörelse, och det är relativt säkra under 15 mph, men det är inte tillrådligt. Om du gör det lägger en hel del stress på dina redskap fördelningslåda, och kan bryta dem över tiden. Det smarta sättet att engagera 4-HI är att göra det på ett tvärstopp, och sakta krypa fram tills dina nav ingrepp.
3

Placera trucken i fyra-wheel-drive, låg sträcka endast efter kommer till ett fullständigt stopp. Även om du kan släppa från 4-HI till 4-LO på en rulle, detta skulle vara som nedväxling från overdrive till första växeln på motorvägen hastigheter. BW-1350: s lågväxel växel, samtidigt som en ganska hög 2,48-till-1, skulle nästan säkert explodera din motor på något över 30 mph, särskilt om lastbilen är i allt annat än högsta växeln. Använd detta område när du desperat behöver två-och-en-halv gånger vridmoment för att dra eller klättring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149634.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.