Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips för att hålla bilen Arbeta i en Blizzard

medan oerfarna kanske frestas att tänka på en snöstorm som föga mer än en riktigt tung snö, de som har upplevt dem veta sanningen: en snöstorm är ingenting mer eller mindre än en kvävning , vit malström nästan garanterat att döda någon utsätts för det. Men det betyder inte att det har att hävda dig eller din bil. Förebyggande åtgärder är nyckeln till att hålla bilen vid liv medan parkerad, och visdom kommer att hålla er båda vid liv på vägen. Håll det Täckt

Is och snö är som stranden sand - försåtliga ämnen som får överallt de kan. Men isen är särskilt destruktiv eftersom det ofta börjar som snö, slår något varmt, smälter och sedan fryser. Denna refreezing cykel kan bokstavligen knäcka berg i två, så det är bara logiskt att minska de skador som is och snö genom att hålla så mycket av det från din bil som möjligt. Bil täcker hjälper, åtminstone i den mån att få din bil mobil efter stormen. Ju bättre metod är att helt täcka bilen med tjocka, duk presenningar, och väga dem runt kanterna antingen med timmer eller med snön som redan finns. Tanken är att så mycket som möjligt, helt kapsla bilen hela vägen till marken.
Hålla det varmt

En motorvärmare kommer av sig själv, gå en lång väg mot att hålla bilens vitala bitar vid liv under vintern genom att värma motorrummet och omgivande områden. Men problemet med detta tillvägagångssätt är tvåfaldigt. Först värmer blockvärmare endast motorn och motorrummet, och gör ingenting för resten av bilen. Det andra, kommer den extrema vinden, metall-omskakande kallt och massor av snö inneboende snöstormar överväldiga snabbt synligt värmekälla kort av en kärnreaktor. Kombinera en motorvärmare med ovannämnda locket kommer att förbättra bilens oddsen att överleva en snöstorm medan parkerad utanför. Om du verkligen vill skydda hela bilen, dock bör du investera i en kraftfull, vattentät värmedyna - liknande de som säljs för vattensängar - och placera den under botten av bilen. Men bryr sig inte om du inte använder ett lock, och inte lägga den under bensintanken.
Börja långsamt
Cold

gör Saker kontrakt och hårdna, och det gör dem sköra. När du får din bil igång och flyttar, behandlar det - åtminstone för de första några miles - som om varje enskild komponent i den var av glas. Inte spika inte gasen eller slå något du kan undvika, särskilt trottoarkanter och gropar. Bilens fjädring och bussningar kommer sakta värmas med användning, men ge dem lite tid. Medan bussning misslyckande är oftast progressiv, är det fullt möjligt att knäppa en fjäder eller blåsa en chock ut som den försöker att komprimera nära-frysta olja. När du få flytta, ge din bil lite extra gas och rida bromsarna med medelhögt tryck under de första 200 meter eller så. Dina bromsar behöver lite värme för att arbeta och det är inte tid att ta reda du har inga bromsar. Addera RPM är din vän

OK, så du ' ve fått bilen av uppfart och, helt plötsligt, en annan snöstorm blåser in med dubbelt så stark som den första. Det första du bör göra är att undvika att spela på lotteri, någonsin. Det andra är att hålla din motor rpm upp till åtminstone dubbla den normala tomgångsvarvtal vid alla tidpunkter. Extremt kalla, fuktiga förhållanden som denna har ett sätt att förhindra förgasarmotorer och spela spratt på en datoriserad motorns luftflöde sensorer. Verkligheten är att datorn bara inte har programmerats med denna typ av vädret i åtanke. Så litar inte din motor för att behålla sin tomgång vid låga varvtal, och inte litar på din automatlåda inte att stanna motorn. Med sin vätska viskositeten hos melass, kan till och med en momentomvandlare stall en motor. Håll rpm för att ge dig själv en buffertzon för att hålla motorn igång.
Rida Slide


Om det finns en sak norra förare vet, det är aldrig oroa dig att du 'åter kommer att glida på is och snö. Åh, du kommer att glida, nästan hela tiden, så oroa dig inte om det. Tricket är att hålla huvudet kallt, förutse förlust av dragkraft och kontrollera fordonet. Att säga "detta kräver övning" är underdrift av århundradet, eftersom tävlingsförare spenderar årtionden finslipa typ av tekniker som du kommer att vara beroende av att hålla dig vid liv. God kontroll av fordon är en förutsättning, särskilt om du fastnar i 50 mph sidvind med fyra ton snö försöker knuffa dig av vägen. Förhoppningsvis har du antas inte att bara vara manlig, du är de facto mästare i allt fordonsindustrin. Före denna snöstorm, bör lite erfarenhet driver runt en isig parkeringsplats hjälpa dig att hantera just sådana svåra situationer.
Långsam, mjuk och lugn

Don 't köra fortare än den hastighet som du är villig att träffa något. Om du vill att ramma in i en telefonstolpe eller avstannade snöplog vid 50 km /h, sedan med alla medel, kör 50 mph. Vissa människor kommer att säga att det smartaste du kan göra i en snöstorm är att parkera bilen på den sida av vägen och sätta dina varningsblinkers på. Men dessa människor är idioter, och de flesta av dem är döda ändå. Det smartaste du kan göra är att få tak över huvudet och parkera bilen någonstans där du inte behöver sitta i den och vänta på att dö. Du är en haj - hålla sig i rörelse, och få någonstans. Använd synlighet som en guide för hastighet, om du inte kan se någon längre än 30 meter, sedan köra sakta nog att du kan stoppa in 30 meter eller mindre. Långsamma framsteg är bättre än inga framsteg. Bara sätta på lite dåliga 80s popmusik, slappna av och fortsätta att göra stadiga framsteg mot säkerheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149631.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.