Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man startar en 6.5l Turbo Diesel i Subzero Temps

En nackdel med alla dieseldrivna fordon, inklusive eventuell användning av GM: s 6,5-liters motor, är att dieselbränslen geler vid högre temperaturer än bensin, vilket gör kallt väder börjar svårare . Detta betyder att om du kör din diesel i extrem kyla, måste du lägga extra uppvärmningen utrustning för att säkerställa din lastbil börjar, samtidigt som extra tid för att låta motorn glödstiften att hjälpa till start. Glödstift

Att se dina glödstiften fungerar är det viktigaste du kan göra för att garantera din lastbil kommer att starta i minusgrader. Dieselmotorer är utrustade med glödstift som varma luften inuti förbränningskammaren. Eftersom dieslar verkar genom tryck, värme förbränningskammaren luft via glödstiften är hur 6,5-liters uppnår kallt väder startar.
P Det är vanligt på ett äldre fordon, speciellt ett som ser salta vintrar, ha antingen Glödstiftet trådar, eller en eller flera glödstift dö. Glödstiften är installerade i motorn huvudet rätt nära injektorn, och hålls på plats med en 10 mm bult.
Startrutin

Låt uppvärmning proceduren för att slutföra före igångsättning av motorn. Vänta tills glödstiftslampan att släcka, sedan runt motorn i tre till fem sekunder. Om motorn inte startar, kan du också cykla ditt glödstift en andra gång för att säkerställa fullständig uppvärmning av förbränningskammaren. När fordonet startar, se till att du är skonsamma för motorn tills den når normal arbetstemperatur. Den 6,5 turbodiesel återvinner bränslet genom bränslereturledningen medan du kör, så låter lastbilen gå på tomgång några minuter innan körning kommer att värma bränslet i både tanken och bränsleledningarna.

Övrig hårdvara

Installera ytterligare stöd maskinvara kommer att göra en dramatisk skillnad i din 6.5 's förmåga att starta i extremt kall väderlek. Om du inte har en motorvärmare, bör du allvarligt överväga att installera antingen en eftermarknad fluid-recirkulation värmare, eller eftermontera en värmare från GM. Medan många 6,5-liters kom utrustad med en motorvärmare från fabriken, kan du också lägga batteri mattor att värma batterierna och ett oljetråg filt att värma oljan i vevhuset. Du kan köra alla tre tillbehören till en gemensam kontakt som du sedan ansluter till ett eluttag när trucken är parkerad.
Färska Batterier

A n förbisedd aspekt av att starta upp din 6,5 turbodiesel är hur gamla dina batterier Batterierna försämras med tiden och utvecklas svagt i kallt väder. Genom att se din 6,5 utrustade lastbilen har två färska batterier, kan du vara säker på att maxtaxan är tillgänglig till startmotorn.
Fuel Treatment

Du kan lägga till speciella tillsatser till diesel för att förhindra kristallisering och gelbildande, som kommer att möjliggöra start i extrema temperaturer, och en diesel arbetar i minusgrader bör regelbundet behandlas för att säkerställa att dieselbränslen i ledningar och tank inte gel eller samla kristaller. Observera att eftersom 6,5 turbodieseln använder en optisk sensor på insprutningspumpen, du vill undvika mörka tillsatser, liksom de som har överdriven rengöringsmedel eller alkohol. En populär tydligt färgad tillsats för 6,5 turbodieseln Standyne prestanda formel.
Cold Weather Friendly Oil

Högkvalitativa syntetiska oljor avsevärt underlätta start och drift av 6,5 turbodiesel . Att byta från 15W-40 oljor till en full syntetisk 5W-40 möjliggör en tunnare olja som bibehåller sina egenskaper vid låga temperaturer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149630.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.