Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Tips om körning i minusgrader

Vinterkörning i minusgrader kan vara en oundviklig upplevelse, särskilt för dem som bor i de nordliga breddgraderna. Inte bara kan köra i minusgrader utmanar den kompetens och uthållighet i den ordinarie föraren, kan det vara direkt farligt. Ett fordon ägare som planerar att köra i minusgrader bör genomföra fast planering och förberedelse, använda särskild utrustning och anordningar, och vet vad som väntar i temperaturer under noll. Förvärmning

Investera i en plug-in oljetråget och en motor-motorvärmare eller båda. Dessa enheter, typiskt filt-typ skal, håller frostskyddsmedel och motorolja från att frysa till en fast massa. En auto-starteranordning inställd för vintern läget är ett bra alternativ till filt värmare, eftersom det startar bilen varannan timme eller så, och gör det möjligt att köra i 15 minuter. Idén med förvärmning anordningar är att hålla alla vätskor viskös och kan strömma genom motorn passager. Försök aldrig att starta ett fordon utan förvärmning i temperaturer under minus-10 grader Fahrenheit.
Component Villkor och vätskenivåer

Bekräfta motorns oljenivå är fullt och att du ha rätt typ och viskositet för din bil. Typiska vinter oljor har viskositetsgrader såsom W0, W5, W10, W15 och W25. Den "W" står för vintern, och siffrorna utse oljans viskositet, med den tunnare viskositet börjar med lägre nummer. Toppa kylaren med rätt viskositet och typ av frostskyddsmedel för vinterbruk. Fyll kraftbehållare servopump och fönster tvätt vätskebehållare. Kontrollera skicket på alla drivremmar, och ersätta någon som är skadade. Addera ditt fordon Förberedelser

Rengör fordonet glas, inbegripet backspeglar och backspeglarna. Byt vindrutetorkarna om de är delade eller spruckna. Ordentligt blåsa däck för vintern, så som föreskrivs av tillverkaren i instruktionsboken. Kontrollera att strålkastare, svarvning signaler, dimljus, svans och broms glödlampor har full belysning och linser är rena. Testa den främre och bakre defogger för korrekt drift. Se till att din bil är korrekt inställd, körs på alla cylindrar och batteriet är fulladdat och toppade med elektrolyt - för underhåll batterier. Bär snökedjor för tunga snö-och snöblandat regn.
Reservdel

Allt kan gå fel på vägen, speciellt i temperaturer under nollpunkten. Delar av gummi och plast kan bryta från sprödhet. Inkludera delar och objekt i ditt lager, såsom extra strålkastare, broms och bakljus lökar. Stock extra säkringar och ett par reläer. Component drivremmar kan frysa och spricka, så lager åtminstone en för varje komponent, inklusive en serpentin bälte om du har denna konfiguration. En plug-in likström bil luftpump eller tunga handpump är praktiskt för däck läckor, tillsammans med en burk av instant däck fix. Bekräfta att reservdäcket håller luft.
Skyddsutrustning

Stock extra jackor, byxor, filtar, mössor och strumpor, helst i ull eller tunga denim material. Inkludera en förbandslåda, nödraketer väg, verktyg, ficklampor och en pålitlig däck jack. Bär en fulladdad mobiltelefon med dig, och om du har råd med en, köpa en bärbar GPS-enhet för ändamål akuta läge. Glöm inte isskrapa för att ta bort glaserade is folie på fönstren.
Körning Försiktighetsåtgärder
Drive

vid eller under hastighetsgränsen, med en lätt fot på gaspedalen. Is och snö kan skicka dig sladd vid kraftig acceleration. Detta gäller även för bromsning, vilket du bör initiera väl innan närmar annan trafik eller signaler. Sväng mjukt och försiktigt i hörnen utan ryck eller över-styra ratten. Använd den lägsta växeln för nedgraderingar och uppgraderingar, hålla din hastighet långsam nog att ha konstant dragkraft på vägen. Övervaka mätare och vara på jakt efter det "Check Engine" light, oljetryck eller generator varningslampor. Hitta ett uttåg och söka hjälp eller en reparation station vid spotting någon varningslampa. Addera Rest eller Meal Stoppar
p Om du måste stanna fordonet av någon anledning längre än en halvtimme, för vila eller mjöl stannar, starta om motorn varje halvtimme eller mindre att hålla motorn varm och vätskorna som cirkulerar. Installera ett block eller oljetråget värmare om du stannar över natten eller i flera dagar. Inspektera fordonskomponenter och system innan du fortsätter din resa.
Fördelning

Vid ett skadefall där motorbortfall dött batteri, flera platt däck eller ett hinder påverkan, försöka reparera den felaktiga delen med de verktyg du har till hands. Om du inte lyckas återställa bilen till körbart skick, kalla på hjälp och ge din karta eller GPS-position. Ställ ut belysta säkerhets koner eller står nära din bil och höja huven. Oroa dig inte, hålla sig varm med extra kläder och filtar, och hålla de upphöjda fönstren. Om motorn går men bilen kommer inte att flytta, använda kupévärmaren för att hålla värmen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149622.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.