Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Kan temperatur påverkar ett bilbatteri?

Väder ytterligheter i någon riktning kan utlösa förödelse med en bils batteri och minskar dess livslängd. Medan de flesta batterier inte fryser vid 32 grader Fahrenheit, ökad exponering för kyla och lägre temperaturer kan påverka batteriets förmåga att starta motorn, särskilt om batteriet i din bil inte är lämpad för kallare temperaturer. På den andra ytterligheten, batterier föredrar varmare klimat, men dess förmåga att ladda i ett varmt klimat minskar med användning och minskar när du bor med ökade ökenliknande temperaturer under en längre tid. Liksom människor, batterier fungerar bäst när temperaturen är måttlig. Extrema temperaturer

Batterier utsätts för extrema temperaturer kan börja agera upp på ett sätt utanför den normala verksamheten. De flesta människor inser inte detta när du köper ett batteri och inte köpa den rätta för deras regionens väderförhållanden. Batterier ständigt utsätts för extrema temperaturer på vardera sidan av spektrumet kan expandera, kontrakt, spricka, bubbla över eller skada insidan av din bil. I extrema fall kan de explodera ännu.
Påverkan på Batterikemikalier

Ett batteri är en enhet som använder kemikalier för att skapa elektricitet. Batterier innehåller reaktiva plattor nedsänkta i svavelsyra som samlar en elektrisk laddning med den ena sidan är negativ och den andra positiv. Batteri oavgjort ger elektronerna inuti ett batteri för att strömma till den positiva sidan, och elektrokemisk reaktion inne hjälper till att fylla på elektroniken. Temperaturförändringar påverkar elektronens rörelse inuti batteriet. Värmen exciterar elektroner, medan kyla undertrycker eller hämmar deras handlingar.
Charge Release

Temperaturen påverkar också hur batteriet behåller sin laddning eller släpper den. Eftersom kylan hämmar flödet av elektroner, är mindre laddning frigörs i kallare temperaturer, medan mer laddning frigörs i varmare temperaturer. Garage ditt fordon i kallare klimat gör att batteriet håller sig varmare och starta snabbare.
Välja rätt batteri

​​
Du hittar batterier klassade för att användas i extrema temperaturer, särskilt kalla dem där det är viktigt att batteriet levererar cranking ampere behövs för att starta fordonet. De flesta batterier har en "kallstart Ström" rating på batteriet eller CCA som visar strömstyrkan i batteriet ger vid noll grader Fahrenheit medan veva i 30 sekunder. Välj batteriet passar ditt klimat för att säkerställa optimal funktion när du behöver det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149619.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.