Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Skillnader mellan Car dumper & Tow Dollies

Frasen "bil dumpern" används korrekt att identifiera långdistansflygningar lastbilsförare som lever flytta bilar från en plats till en annan, och även deras 18-hjuling riggar. Termen används ofta felaktigt för biltransport - släpvagnar avsedda att rymma en bil med alla fyra hjulen fria från marken. Både biltransportfartyg och bogsera dockor erbjuds för uthyrning av nationella van uthyrningsföretag som U-Haul (uhaul.com), Penske (pensketruckrental.com) och Budget (budgettruck.com). Car Carriers

Car Carriers är platt-dra släpvagnar avsedda eller anpassas så att ett fordon ska transporteras med alla fyra hjulen fria från marken. De har vanligtvis två axlar nära centrum, vilket innebär fyra hjul, vilka alla är oftast utrustade med elektriska bromsar. U-Haul klassar deras 2290-pound tom vikt bil bärare som kan bära en 5290-pound fordon. Den dragna fordon skall ha en utanför-till-utanför max däckbredd på 79.25 inches, och en kropp bredd högst 133 inches.
Tow Dollies

Tow vagnar är enaxlade släpfordon försedda med ett spektakel-formad stödram som rymmer båda hjulen på endast en av axlarna på ett släpfordon. Den andra axeln är på marken, och därmed omfattas av alla slit-och-tår frågor - inklusive blåst däck - för vanlig körning. Tow dollies har sällan elektriska bromsar. U-Haul klassar sin 750-pound tomt-vikt bogsera dolly som kan bära en 3450-pound framhjulsdriven bil och en 3900-pound bakhjulsdriven bil. Den dragna fordon skall ha en utanför-till-utanför max däckbredd på 72 inches, och en kropp bredd högst 75 inches.
Nackdelar med Car Carriers
< p> Bil bärare är mycket tyngre än vagnar. Även om detta ger mycket större stabilitet i släptåg, översätter det också till en ökad bränsle-användning straff och oftast en högre hyran. En mid-range eller större fordon behövs för att säkert dra en lastad bil bärare. För lokala, lågvarviga drev, kan en dolly representera en besparing.
Nackdelen med Tow Dolly

Tow dollys lyfter endast en axel från marken. Eftersom den lyfta axeln är nästan undantagslöst fram - så att styrningen kan arbetsoförmögna - det normala är att dolly-släp med bakaxeln på marken. Detta kommer mycket snabbt förstöra växellådan på en bakre-hjulsdrivna bil med automatisk växellåda. Fyra-hjulsdrivna fordon såsom Range Rovers som har en hög /urkopplad /låg utväxling växellåda kan skiftas in i friläge och bogseras säkert. Annars måste drivaxeln som ansluter bakaxeln till transmissionen kopplas bort. Konsultera fordonets handbok specifik för din bil för att lära sig hur man gör detta. Dolly är långt mindre stabila än biltransportfartyg. Vid relativt låga hastigheter de kan orsaka det dragna fordonet till "wag," som i bästa fall är en förbryllande upplevelse och i värsta fall kan orsaka separation från dragfordonet och släpet välta. Infallsvinkeln vid laddning av en bil på en fiberkabel dolly är mer extrem än den hos en bil transportör. Låg profil bilar eller bilar med spoilers och sidokjolar, kanske inte läses utan skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149612.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.