Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Min bilens bromsar fungerar inte när det är riktigt kallt ute

bromssystem, som allt annat på bilen, har ett visst temperaturområde i vilket de är helt funktionell och glad. Medan tillverkarna gör sitt bästa för att göra detta intervall så bred som möjligt, skulle även de savviest har svårt att bygga ett bromssystem som fungerade lika bra vid negativ-10 grader som det gör vid 110 grader. Naturligtvis kommer att se till att bromsen fungerar i första hand hjälpa dig dra nytta av vad intervall du behöver. Normal Broms Funktion

Tänk på detta: en 3000-pound bilen kör i 55 miles per timme, det används ungefär 6,5 gram gas för att accelerera till den hastigheten. Bensin innehåller ca 114.000 British Thermal Units av energi, så den energi som gick in accelerera bilen kommer ut till ca 5.700 BTU. När du bromsar, har all denna energi för att gå någonstans, och att det någonstans är i dina bromsar. Bromsar omvandlar rörelseenergi - rörelse - till friktionsvärme genom att klämma en uppsättning dynor mot en broms rotor. Tills dynorna pressa rotorn tillräckligt hårt och tillräckligt länge för att producera värme, har du vad som närmast noll i vägen för bromskraft.
Normal värmefel

Alla bromsbelägg har en övre och lägre temperatur tröskel, eller område där de kommer att arbeta. Prestanda entusiaster tenderar att lägga större vikt vid det övre temperaturområdet, där massan av bilen kan ge tillräckligt med värmeenergi till bromsbeläggen att koka dem i en hal gelé och framkalla utmattningsrisk. Men bromsarna har ett lägre temperaturområde, alltför. När kall, molekylerna i dynan avtalet och göra det så svårt som en rock. Detta minskar friktion skillnaden mellan dynan och rotorn, vilket innebär att de två kommer att greppa om och du kan förvänta dig en platta av granit att gripa stål. Addera ditt vatten i systemet

p Om du någonsin fått bromsvätska på dina händer, kanske du har märkt att även 20 minuter eller så efter att torka bort det, dina händer fortfarande känns torr, fjällande och definitivt behov av fuktighetskräm. Bromsvätska är hygroskopisk, vilket betyder att det kommer att locka och absorberar vatten som en magnet - det kommer även absorberar fukt och fukt i luften. Problemet är att vattnet i din bromssystemet inte förblir suspenderade i fluiden alltid. Vatten är tätare än bromsvätska, och så småningom kommer att sjunka till den lägsta punkten i systemet. Tyvärr är den lägsta punkten i ditt bromssystemet brukar bromsok, där slavcylindrar är. Vatten plus frysning temps motsvarar en isbit i din slav cylindrar, och som kommer att döda dina bromsar tills du får tillräckligt varmt i dem för att smälta isen.
Vad du kan göra

Om du bor i ett område som regelbundet ser 100-graders-plus extrema temperaturer, kan du överväga att byta till en bromskloss med en lägre temperatur driftområde. Det idealiska vore att använda en uppsättning bromsbelägg på sommaren och en annan på vintern, men det är inte riktigt praktiskt om du inte är en åkeriägare som regelbundet byter dynor ändå. Om du vill köra en mer fade-resistent hög temperatur pad, då den enkla lösningen är att försiktigt rida dina bromsar för tusen meter eller så när bilen har suttit i ett par timmar eller mer. Om du har vatten i systemet, måste du lufta bromssystemet för att bli av med det. Efter avluftning av systemet för att bli av med vattnet, investera i ett nytt gummi bromsvätskebehållare tätning för att hålla ytterligare fukt ur systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149607.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.