Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur park med en koppling på en Hill

Parkering på en sluttning kräver olika överväganden från parkering på en jämn nivå. Om en parkeringsbroms misslyckas när en bil parkerad på en jämn nivå, det finns en låg risk för att bilen ska röra sig. Men, om parkeringsbromsen inte när en bil parkerad på en sluttning, kan bilen rulla oväntat i trafiken och orsaka en olycka. För en manuell växellåda, kan lämna bilen i friläge vara farligt eftersom bilen kommer att röra sig lättare om parkeringsbromsen misslyckas. Instruktioner
1

Parkera bilen parallellt med backen och inte mer än 6 inches bort från trottoarkanten.
2 p Om man parkerar på en uppförslutning, flytta din överföring till första växeln. Om man parkerar i en nedförsbacke, flytta din sändning i backväxeln. Parkering på första växeln på en uppförsbacke hindrar bilen från att röra sig bakåt, och parkering i omvänd hindrar bilen från att gå vidare i en nerförsbacke.
3 p Om man parkerar på uppförslutning spänna dina däck mot trottoarkanten med förvandla din ratt till höger. Om man parkerar på en nerförsbacke, förvandla din ratt till vänster. Om det inte finns någon kantsten på kullen eller om trottoarkanten är mycket låg på marken, vrid hjulen till höger oavsett om lutningen är uppförsbacke eller nedförsbacke.
4

Håll vrida ratten tills hjulen är fullt roterad. Dubbelkolla dina hjul positionering för att säkerställa att om din parkeringsbromsen inte bilen inte rullar i trafik.
5

i parkeringsbromsen för att hålla bilen från att röra sig och stänga av motorn.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149599.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.